Povreda skocnog zgloba

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
200dinara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 19, 2015 1:59 am

Povreda skocnog zgloba

Post od 200dinara »

Duze vreme vec istezem ligamente na skocnom zglobu, da bih konacno i iscasio totalno. Zbog brzeg povratka na teren sam se odlucio za namestanje zgloba, bez gipsa. Povreda se desila pre 3 nedelje, ali otok je jos uvek vrlo malo prisutan na cuklju. Hodam normalno bez problema, ali u slucaju malo duzeg hodanja, noga malo zaboli. Da li treba da odem na snimanje, obratim se licno ortopedu ili da sacekam jos koji dan pa da lagano ulazim u trening? Unapred hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Povreda skocnog zgloba

Post od aaaca »

Добро је што си зглоб наместио јер би те гипс само зацементирао и био би ван строја бар пола године. Сачекао бих бар још десетак дана да се нога опорави.

Опоравак ћеш убрзати употребом јаког магнета, који бу ластижом учврстио поред зглоба и носио бар 20 сати свакодневно.
lazar1999
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 16, 2015 7:37 pm

Re: Povreda skocnog zgloba

Post od lazar1999 »

Pre 3 nedelje sam imao povredu skocnog zgloba na treningu (rukomet) i utvrdjena je povreda ligamenata i 2 nedelje sam bio u gipsu, nakon skidanja gipsa otisao sam na ponovno slikanje rendgenom i ipak je utvrdjen prelom fibule! doktori su se dvoumili da li je prelom ili je u pitanju zona rasta. Sta vi mislite o tome ? :( Slika
Odgovori