Opadanje kose (muska celavost opet)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
jovanpaj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 13, 2004 2:52 am

Opadanje kose (muska celavost opet)

Post od jovanpaj »

Imam 22 godine i vec velike zaliske sto mi jako smeta. Nisam do sad nista od preparata koristio ali bih probao jer nemam sta da izgubim osim koji dinar iz dzepa. Cak mi je zalizak sa jedne strane malo veci od ovog sa druge ali neznam zasto se javila ta ne-simetricnost. Na ostalim delovima glave mi je kosa normalna i gusta.

Inace otac mi u opste nije procelav covek, dakle ima kosu na temenu i mislim da nema tolike zaliske kao ja, jednom recju ima vise kose od vecine ljudi u tom dobu - 53 godine. Takodje brat ima sasvim normalne zaliske i lepu kosu. Mozda sam povukao vise gena sa majcine strane ili sta?

Molim za neki savet jer stvarno neznam kako poceti sa nekom terapijom. Znam da generalno lek za ovo ne postoji ali mozda je kod mene neki drugi faktor uzevsi u obzir da mi muski clanovi porodice nisu celavi i da mi kosa nije simetricna. Zeleo bih da ocuvam kosu bar do 30-te a posle sta bude. Kakva su iskustva sa domacim proizvodom BioMelem?

Hvala
Any
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2004 1:00 am

Post od Any »

Što se tiče zalistaka tamo gdje je kosa potpuno opala teško da može ponovno porasti. Međutim da bi odgodili i spriječili daljnje opadanje kose počnite što prije s terapijom Preporučujem od firme DUCRAY Anaphase šampon 3×tjedno, te Chronostim ampule svakodnevno.Da bi vidjeli rezultate navedene preparate morate koristiti najmanje 3 mjeseca i ako postignete reultat redoviti ponavljati tretman 2×godišnje.
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mary »

Kako tretirati opadanje kose koje nastaje usled poremećaja hormona. Imate li neki predlog jer sam do sada isprobala mnogo skupih preparata i naravno sve ih na kraju pobacala jer su potpuno bezvredni!!! :evil:
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

zavisi kakav je poremecaj hormona i sta si koristila. da li si probala MINOX-tretinoin sa minoksidilom. Dolati u obzir i novi lek u obliku tableta koji sam videla na kongresu dermatologa u Firenci, ali ne znam da li ovde moze da se nabavi.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Dragan92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 20, 2005 11:39 pm

Post od Dragan92 »

I dokle traje tako "bujna" kosa?
Odgovori