????

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
plasljiva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 5:32 pm

????

Post od plasljiva »

Ocigledno sam navukla na sebe neku polnu bolest(pored toga sto imam tegobe na polnom organu,slicne tegobe imam i oko anusa i u grlu...,dakle upraznjavala sam i oralni i analni seks.). Postavila bih par pitanja,dok ne odem kod lekara da sve razjasnim...
Simptomi koje osecam na polnom organu su sledeci: bol,peckanje,zarenje,prilikom sedenja osecam i kao neko zuljanje,..U grlu su simptomi slicni,s tim sto me cesto i boli grlo,kao da imam upalu.
Pored toga primetila sam i neke cudne promene na kozi, cesto me uhvati neki svrab po telu,neki delovi tela znaju i da se zacrvene...ma,svasta nesto..
Interesuje me da li je neko imao slican problem?
Da li ovi simptomi mozda ukazuju na hlamidiju? Ili mozda na herpes?
Interesuje me na osnovu kakvih analiza se moze odrediti da postoji herpes? Za hlamidiju znam,i to treba za koji dan da odradim..
Pa.zna li neko sta bi to moglo biti?
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

Nezahvalno je predviđati šta je u pitanju. Možda je hlamidija, možda je gonoreja, možda i jedno i drugo ili nešto sasvim treće.

Genitalni herpes se manifestuje slično kao herpes na usni, znači kreće od svraba pa se razviju plikovi pa ranice...kažu da je još nezgodnije od labijalnog herpesa, ako imaš promene teško bi ti promakle.

Idi kod lekara i uradi briseve...
plasljiva
Novi član
Novi član

Post od plasljiva »

U pravu si da je nezahvalno predvidjati sta bi moglo biti, ali sam mnogo,mnogo zabrinuta i posto nekoliko dana ne mogu kod lekara na detaljnije analize zelela sam samo da znam da li je neko imao slicne tegobe...iako verujem da se simptomi svake bolesti kod svakog ponaosob drugacije ispoljavaju...
Kod lekara sam bila pre nekoliko dana,uradila grupu sekreta i papanikolau,kolposkopiju,ultrazvuk...i receno mi je da je sve u redu...Inace imam trecu grupu sekreta..koristila sam neke vaginalete,posto mi nisu pomogle otisla sam ponovo,lekar mi je ponovo dao vaginalete i rekao da ukoliko i one ne pomognu da cu raditi cervikalni i vaginalni bris...Medjutim najgore je sto ja nisam napomenula kako sam upraznjavala oralni sex i kako "slicne" tegobe osecam i u grlu,ali nisam imal hrabrosti to da kazem...Sad cekam da mi prodje menstruacija,pa idem dalje...te vaginalete sto sam dobila necu ni koristiti vec cu odmah traziti da uradim ostale analize,ali do tada ne znam kako cu izdrzati,jer nemam predstavu sta bi moglo da mi bude,a takva sam da uvek mislim na najgore..
Da li je neko imao problema o prenosenju neke seksualne bolesti oralnim putem i kakvi su bili simptomi?
Ovo pisanje i "razgovor" sa ostalima koji imaju slicne probleme ipak mnogo znaci,jer sve ovo sto sam ja ovde napisala ne mogu nikome direktno reci..tako da je ovo verovatno jedan od nacina da ispoljim svoju "muku"...i da bar sa nekim to podelim,pa makar i na ovakav nacin...
Cat
Aktivan član
Aktivan član

Post od Cat »

Problem sa infekcijama je što uglavnom daju neke uopštene simptome - peckanje, žarenje, svrab, bol, sekret nisu ništa specifično i naravno zavisi od organizma do organizma kako će reagovati. Zato moraju da se odrade brisevi da bi se videlo šta je tačno.

Uradi vaginalni i cervikalni bris i obavezno test na hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu.

Ako imaš tegobe u grlu verovatno treba uraditi i bris grla...uputi ginekologa u situaciju! Stisni petlju, ako si bila dovoljno hrabra da se sexaš bez kondoma budi hrabra i da se suočiš sa posledicama.

Pozdrav
Cat
Aktivan član
Aktivan član

Post od Cat »

Pade mi na pamet, deluje kao da sam rekla da će ti ginekolog raditi bris grla... :) ne znam kako ide procedura za to i gde treba da se ide ali treba objasniti lekaru situaciju pa će on reći šta dalje raditi.
plasljiva
Novi član
Novi član

Post od plasljiva »

Pre četiri godine,kada sam poslednji put bila kod ginekologa imala sam VIgrupu sekreta,da li sam je tad izlečila..zaista ne znam...Od tada nisam imala odnose do skoro,pa me interesuje da li kandida može da izazove simptome kakve ja osećam? Bris grla sam radila i imam neke gljivice..ali mi je rečeno da usta ispirem sodom bikarbonom..što mi očigledno nije pomoglo.Da li se mogu uraditi jos neke detaljnije analize brisa grla?
U svakom slučaju moram uraditi cervikalni i vaginalni bris,pa mi reci,ukoliko znaš koliko sve to košta i da li se posebno plaća? Da znam koliko novca da pripremim...
Hvala....
plasljiva
Novi član
Novi član

Post od plasljiva »

I jos nesto..sta se uopste utvrđuje cervikalnim i vagnalnim brisom? I jel posebno treba da trazim testiranje na hlamidiju,mikoplazmu i ureaplazmu?
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm

...

Post od nenadns »

Obavezno naglasi da ti treba bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu, jer se ove bakterije ne vide na standardnim testovima, traze se posebnom metodom (specijalni mikroskop). Potrebna su dva brisa - jedan za hlamidiju, drugi za mikoplazmu i ureaplazmu. Grlo moze da te boli i od gonoreje, za koju se isto radi poseban test, a moze da se prenese i herpes oralnim seksom. Ako imas bele fleke na jeziku, onda su verovatno u pitanju gljivice, koje se lece malo duze i treba strpljenja.
plasljiva
Novi član
Novi član

Post od plasljiva »

U grlu znam da imam gljivice,ali mi doktorka nije prepisala nikakvu terapiju,vec je samo rekla da usta ispirem sodom bikarbonom...
Jos koji dan,pa idem da uradim i ostale briseve...nadam se da ce sve biti kako treba...
Hvala...
Odgovori