Znaci ovako, vec od Novembra prosle godine pojavljuju mi se "infekcije" mehura, sto ovi doktori ovde,u Kanadi, zovu. Ma da ni oni nisu bas sigurni jeli infekcija ili iritacija. Imala sam raznorazne preglede, snimanje mehura, ultra zvuk bubrega, jajnika....itd. I navodno je sve u redu. A meni se i dalje pojavljuju sledeci siptomi: ucestalo mokrenje, peckanje prilikom mokrenja, bol u doljnjem delu ledja, a ponekad i mokrenje krvi. No kad god sam otisla u hitnu dali su mi antibiotik (uglavnom Septra) koji u opste ne pomaze. Znaci ja i zavrsim s antibiotikom a simptomi i dalje postoje. I cini mi se da me "to" prodje samo od sebe, i tako dodje, nekad cak i dva puta na mesec. Pre dve nedelje sam bila u hitnoj dobila neke druge antibiotike ni oni nisu pomogli, a doktor mi je rekao mozda sam ja samo preosetljiva pa mi lako dodje do iritacije!!! Kako to da sprecim?
Sta treba da uradim? Ima li kakve veze s ginekoloske strane?
"infekcija" mehura ili "iritacija"
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Jos da dodam, da mi je krva slika uredu, a i mokraca u zadnje vreme navodno nema bakterija, ali je mutna i ima malo krvi. Barem su mi tako rekli. Negde krajem aprila radila sam "cystocopy" , snimanje mehura iznutra, i navodno je sve bilo u normali, ali mi je ipak dao neke antibiotike koji nisu nista pomogli, i posle toga sam cesto posecivala doktora.
Bila sam pre dve nedelje u hitnoj i dobila sam neke antibiotike i proslo me, ili od antibiotika ili samo od sebe. Nalaze jos nisam dobila. No, jutros mi se opet vratilo. Znaci ponovo strasno pece prilikom mokrenja, a posle mokrenja pecka jedno sat - dva, samo ovog puta mnogo cesce mokrim, cak se budim i nocu po dva-tri puta, sto mi se pre nikad nije desavalo. I zaboravila sam da kazem da me isto boli u delu jajnika, onako nize kod kukova, na obadve strane.
Nadam se da ce neko odgovoriti, i da nisam bila dosadna citala sam malo ovde po forumu, ima slicni slucajeva, ali ovo moje see stvarno oduzilo a i stalno se vraca....i vise nije za salu
hvala unapred
veliki pozdrav
Bila sam pre dve nedelje u hitnoj i dobila sam neke antibiotike i proslo me, ili od antibiotika ili samo od sebe. Nalaze jos nisam dobila. No, jutros mi se opet vratilo. Znaci ponovo strasno pece prilikom mokrenja, a posle mokrenja pecka jedno sat - dva, samo ovog puta mnogo cesce mokrim, cak se budim i nocu po dva-tri puta, sto mi se pre nikad nije desavalo. I zaboravila sam da kazem da me isto boli u delu jajnika, onako nize kod kukova, na obadve strane.
Nadam se da ce neko odgovoriti, i da nisam bila dosadna citala sam malo ovde po forumu, ima slicni slucajeva, ali ovo moje see stvarno oduzilo a i stalno se vraca....i vise nije za salu
hvala unapred
veliki pozdrav
Ja cu ti biti vise kao podrska nego pomoc,posto sam i sama imala slicne tegobe.Kod mene je bila problem eserihija u urinu.Takodje je bilo jako bolno i urin je bio kao tvoj.Ja sam se izlecila tek kada sam otkrila eserihiju u vag.sekretu.Citala sam da i gljivice mogu dati slicne probleme.U svakom slucaju,vazno je dati urin pre primene ikakvog leka ili 15 dana posle.Nadam se da ce sve uskoro biti o,k.Pozz!
Problem je u tome sto ovi doktori ovde izgleda samo cekaju da te se resee. Svaki put sam im davala urin primrak i uvek je bio mutan i s malo krvi pa su mi davali antibiotike...ali nisu ustanovili da li ima bakterija u urinu ili nema...pa mi je tako jedan od doktora rekao da u urinu nije bilo bakterija i zato mi nisu pomogli antibiotici....Citala sam tako na internetu da treba da se utvrdi koja je bakterija u urinu i onda da se ta bakterija leci!!!tajchi napisao:...U svakom slucaju,vazno je dati urin pre primene ikakvog leka ili 15 dana posle.Nadam se da ce sve uskoro biti o,k.Pozz!
HVALA NA PODRSCI JOS JEDNOM
I NADAM SE DA CE JOS NEKO IMATI NEKI SAVET STA DA RADIM
Evo, ja vec 6 godina muku mucim sa infekcijama. Sve je pocelo kad sam postala seksualno aktivna. Prve godine sam imala nekoliko infekcija u trajanju od 3 dana koje su prolazile same od sebe. Medjutim, leta 2001. jedna infekcija se zakomplikovala, preslo je na bubrege. Trpela sam jake bolove. Tada se dogodio i poremecaj u funkciji mokracne besike. Nekad ne osecam nagon za mokrenjem iako je besika puna, a kad mokrim, misici mokracnog kanala su jako stegnuti, mlaz je samim tim veoma slab, sto rezultira nepotpunim praznjenjem. Istina, rezidualni urin mi je utvrdjen i pre toga, ali tegobe ovog tipa nikad nisam imala. Nakon infekcije bubrega, cesto se javljalo peckanje unutar mokracnog kanala, ne vezano za mokrenje, te peckanje i u toku mokrenja. Ono je intenzivnije ukoliko ne unosim dovoljno tecnosti. U prethodnih nekoliko godina, infekciju sam imala jednom godisnje, uglavnom leti. Ove godine sam je dobila krajem juna, lecila Ciprocinalom. Nakon te terapije prepisan mi je Cefalexin, svako drugo vece po jedna kapsula, sve do urofloumetrije koju treba da uradim krajem ovog meseca. Cilj je da se zadrzi minimalna doza leka u organizmu, kako se bakterije ne bi ponovo nagomilale. Medjutim, od jutros ponovo osecam tegobe. Jako zarenje i bol pri mokrenju, ucestalo mokrenje, krv u tragovima.
Moram da napomenem da su se infekcije cesto javljale nakon intimnih odnosa. Da li je i kod tebe takav slucaj?
Moram da napomenem da su se infekcije cesto javljale nakon intimnih odnosa. Da li je i kod tebe takav slucaj?
Pa ne znam ni sama, prije nisam imala nikakvih problema sto se toga tice. Ali mozda 2-3 meseca posle pocetka intimnih odnosa pocelo je prvo s bolovima u ledjima pa onda preslo na mokrenje. Pokusavala sam da vidim konekciju izmedju odnosa i infekcije ali ne uspesno. Recimo dragi mi je na godisnjem vec mesec dana a ja opet dobila ovo dva puta od augusta. A recimo bio je tu u aprilu i maju a tada nisam dobijala infekcije.
A inace dobijam infekcije u proseku 1-2 mesecno.
P.S. citala sam negde da je moguce da budes alergican na te "tecnosti" sto ON izbacuje tokom odnosa.....sad koliko jee to moguce ne znam.
Meni su sad nasli neku bakteriju ali ne u urinu nego na kozi. Pa je sad lecim s APO-NORFLOX 400mg antibiotikom, sad koliko ce to pomoci neemam pojma. Uglavnom su me poslali kod specijaliste u veci grad, gde su doktori navodno bolji.
P.S. Sad si me bas pravo uplasila!!!!
A inace dobijam infekcije u proseku 1-2 mesecno.
P.S. citala sam negde da je moguce da budes alergican na te "tecnosti" sto ON izbacuje tokom odnosa.....sad koliko jee to moguce ne znam.
Meni su sad nasli neku bakteriju ali ne u urinu nego na kozi. Pa je sad lecim s APO-NORFLOX 400mg antibiotikom, sad koliko ce to pomoci neemam pojma. Uglavnom su me poslali kod specijaliste u veci grad, gde su doktori navodno bolji.
P.S. Sad si me bas pravo uplasila!!!!
EE ovako, juce sam bila kod neekog Kineza u Torontu. Ja dosla tamo rekla cao, a on kaze da stavim ruke na neki jastuk, i da pratim njegov prst ocima. Uradim ja kako je on rekao, kad coveek poce da prica. Da imam problema s urinarim traktom, s menstruacijom, glavoboljom i bolovima u ledjima. Ja se sokirala. I jos mi kaze da mi to traje vec duze vreme i da mi ovi doktori daju antibiotike i tylanol samo da me se sto pree rese, a infekcija se opet vrati.
E sad mi je on dao nekee lekove na biljnoj bazi Tonic for gyncological inflammation and dysemenorrhiea i Xiao Yan Herbal Capsules. I rekao mi da ce me proci za 1 do 2.
Ako neko hoce broj tel od kineza neka se javi na private.
P.S. Verujem da u Srbiji imaju ove tablete kod nasih "Srpskih" Kineza
Javicu vam rezultate za meesec dana
E sad mi je on dao nekee lekove na biljnoj bazi Tonic for gyncological inflammation and dysemenorrhiea i Xiao Yan Herbal Capsules. I rekao mi da ce me proci za 1 do 2.
Ako neko hoce broj tel od kineza neka se javi na private.
P.S. Verujem da u Srbiji imaju ove tablete kod nasih "Srpskih" Kineza

Javicu vam rezultate za meesec dana