Proteus Mirabilis u brisu prepucijuma deteta od 3 god

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
ANASTEF28
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 19, 2009 9:55 am

Proteus Mirabilis u brisu prepucijuma deteta od 3 god

Post od ANASTEF28 »

Mislim da naziv teme sve govori, bili na kožnom, žalio se da ga boli piša, uradili bris, pokazalo gore spomenutu bakteriju-masu. Naravno danas nosimo urin na analizu, pa sam samo kao i svaka zabrinuta mama htela da pitam, šta bi to moglo biti i šta ćemo sa tim. Na antibiogramu se pokazalo da jeosetljiv samo na hloramfenikol i gentamici, a šta ako ima i u urinu???
Lepo piše da nije osetljiv na ostale antibiotike, u stvari ama baš ni na šta osim ova dva. Kao i svi lepo sam otišla na net, i pročitala svašta nešto zabrinjavajuće...samo da pitam da li je moguće da ima i u mokraći ako nema apsolutno nikakve tegobe , osim bola , kako on kaže boli ga piša i to samo na dodir glavić. :cry: Ne žali se kada piški... ne piški često...
A i odakle detetu od 3 godine baš ta bakterija za koju nisam čula iako imam još jednog dečaka od 5 koji je ponekad imao infekcije bakterijske, ali nikada to... Eto , hvala unapred... :roll:
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Proteus Mirabilis u brisu prepucijuma deteta od 3 god

Post od Dr011 »

moguce je da se ta bakterija nadje u urinu, bitno je da ne predje znacajnu brojku, u tom slucaju ne treba brinuti...imate o tome ovde na forumu...
a kada dobijete rezultat, pedijatar ce sigurno preporuciti odgovarajucu terapiju ukoliko je potrebno...
Dragana35
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 24, 2010 5:57 pm

Post od Dragana35 »

sigurno ste resili do sad problem sa bakterijom proteus mirabilis,u slucaju da jos imate muke,javite se.Znam dosta o tome jer je moj sin imao dugo i jedva smo se otarasili,hvala Bogu sad nema problema...samo polako.Pozdrav
[email protected]
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 09, 2015 8:12 pm

Post od [email protected] »

Dragana35 napisao:sigurno ste resili do sad problem sa bakterijom proteus mirabilis,u slucaju da jos imate muke,javite se.Znam dosta o tome jer je moj sin imao dugo i jedva smo se otarasili,hvala Bogu sad nema problema...samo polako.Pozdrav
Kako riješiti problem sa bakterijom Proteus Miribalis?Hvala.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Могу да препоручим генералан савет против бактерија и гљивица: испирање воденим раствором соде бикарбоне (мала кашика на два деци воде) уз трљање прстима.
Odgovori