Pre dve nedelje sam povredila domali prst na desnoj ruci. Prilikom ustajanja iz kreveta svom tezinom sam sa oslonila na vrh prsta i sabila ga kao kad se lopta doceka vrhom prsta.
Isla sam kod ortopeda koji kaze nije nista, mazi lioton, proci ce. Meni je prst konstantno otecen i boli me zglob na sredini prsta. Nije bio modar, normalno ga savijam ali boli. Preko dana se razradi ali nocu kada spavam potpuno se ukoci i ujutro je kao stapic, natecen i tesko savitljiv, preko dana se malo zagreje i razradi i tako svaki dan. Neprijatan je osecaj.
Da li neko zna sta to moze biti, povreda tetive, ligamenta, sta li? Nisu me snimali, da li se na snimku vide takve povrede? Ni ja ne verujem da mi je pukla kost, vise mislim da je nesto drugo u pitanju ali ne znam sta.
Povreda domalog prsta na ruci
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Povreda domalog prsta na ruci
Нагњечила си меко ткиво а то се не би видело на рендгенском снимку. Нађи неки јачи магнет и учврсти га за прст и носај га бар 16 сати свакодневно нарочито док спаваш.
Mnogo je komplikovano dobiti pomoc u ovom nasem sistemu, ja sam mislila da ce mi snimiti prst, ali kao nije potrebno. I on mi je rekao samo je nagnjeceno i treba vremena da prodje.
Ja imam neke narukvice sa magnetima, ne znam da li bi to imalo efekta.
Inace kad mi se jednom pojavio ganglion na saci nosila sam cilibarsku ogrlicu obmotanu oko ruke i on je nestao sam od sebe, to za cilibar sam negde procitala.
Kad moram oovako da se snalazimo u nedostatku prave pomoci.
Ja imam neke narukvice sa magnetima, ne znam da li bi to imalo efekta.
Inace kad mi se jednom pojavio ganglion na saci nosila sam cilibarsku ogrlicu obmotanu oko ruke i on je nestao sam od sebe, to za cilibar sam negde procitala.
Kad moram oovako da se snalazimo u nedostatku prave pomoci.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Магнет треба да ставиш на сам прст - тамо где је највише отечен. Магнети на наруквицама су превише слаби и мали, а не можеш ни да их учврстиш на прст.
Sad mi se pojavila mala crvena modrica na tom srednjem zglobu prsta na strani prema malom prstu. Rekla mi jedna lekarka iz komsiluka da je verovatno prsnuo krvni sud i da treba imobilisati prst.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Онда можеш да га мало завијеш завојем.