Ukljestenje kile

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Morfeus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2014 11:20 pm

Ukljestenje kile

Post od Morfeus »

Pozdrav,

Kao mali sam imao ukljestenje kile, nisam na vreme dosao u bolnicu, i hirurski mi je odstranjen jedan testis.Od tada je proslo vise od 20 god, i skoro sam poceo da idem u teretanu.Hteo bih samo da pitam da li je to preporucljivo, i da li moze da mi napravi problem? Znam da se u sustini ne preporucuje dizanje teskog ceo zivot posle takve intervencije..Doduse, max sto ja dizem u teretani je 35-40kg, ne forsiram se mnogo, rekreativac sam, i ne planiram da to povecavam mnogo, vodim se parolom sto vise serija, sto manja tezina. Ali opet, znam i da bi trebalo da 'cuvam' ovaj jedan testis koji mi je ostao, pa sam hteo da pitam vas za svaki slucaj.. :)
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Ukljestenje kile

Post od Dejanbg »

Da li ste sigurni da ste imali uklještenje kile?

Testis najčešće na taj način strada kada nastane torzija, tj uvrne se. Ako je to u pitanju, tada se uvek operišu oba testisa jer je za nastanak torzije potrebno da veze testisa budu slabe, pa se i veze drugog preventivno ojačaju.

Proverite šta ste tačno imali i koju tačno intervenciju.
Morfeus
Novi član
Novi član

Post od Morfeus »

U pravu ste, ipak je bila torzija.
Uglavnom, proslo je vise vremena nego sto je trebalo, i dok sam stigao u bolnicu vec je bilo kasno, pa su morali da mi odstrane jedan testis..
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

To je jasno, ali je sada bitnije da li je nešto rađeno na drugom testisu, da li je urađena preventivna intervencija.
Morfeus
Novi član
Novi član

Post od Morfeus »

To ne bih znao, kao sto rekoh, bio sam beba tad, sad imam 20 god.
Nisam posle imao nikakvih problema, ovaj jedan stoji i funkcionise bez problema, da kucnem u drvo. :)
Ne znam da l' je bitno, primao sam neke hormone kroz injekcije, pre nekih 10ak god, mislim da je zbog velicine testisa bilo to, da bi porastao jos..
Odgovori