Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
Kao mali sam imao ukljestenje kile, nisam na vreme dosao u bolnicu, i hirurski mi je odstranjen jedan testis.Od tada je proslo vise od 20 god, i skoro sam poceo da idem u teretanu.Hteo bih samo da pitam da li je to preporucljivo, i da li moze da mi napravi problem? Znam da se u sustini ne preporucuje dizanje teskog ceo zivot posle takve intervencije..Doduse, max sto ja dizem u teretani je 35-40kg, ne forsiram se mnogo, rekreativac sam, i ne planiram da to povecavam mnogo, vodim se parolom sto vise serija, sto manja tezina. Ali opet, znam i da bi trebalo da 'cuvam' ovaj jedan testis koji mi je ostao, pa sam hteo da pitam vas za svaki slucaj..
Testis najčešće na taj način strada kada nastane torzija, tj uvrne se. Ako je to u pitanju, tada se uvek operišu oba testisa jer je za nastanak torzije potrebno da veze testisa budu slabe, pa se i veze drugog preventivno ojačaju.
Proverite šta ste tačno imali i koju tačno intervenciju.
U pravu ste, ipak je bila torzija.
Uglavnom, proslo je vise vremena nego sto je trebalo, i dok sam stigao u bolnicu vec je bilo kasno, pa su morali da mi odstrane jedan testis..
To ne bih znao, kao sto rekoh, bio sam beba tad, sad imam 20 god.
Nisam posle imao nikakvih problema, ovaj jedan stoji i funkcionise bez problema, da kucnem u drvo.
Ne znam da l' je bitno, primao sam neke hormone kroz injekcije, pre nekih 10ak god, mislim da je zbog velicine testisa bilo to, da bi porastao jos..