Pozdrav svima u Forumu,
nadam se da mi neko u Forumu moze dati savet ili na bilo kakav nacin pomoci u slucaju Proctalgia fugax.
radim u nemackoj i imam 37 godina,osecam bolove u analnom predelu(nikada nisam imao hemoroide) koji me dovode do ludila.
radi se o tupom bolu na kraju analnog otvora koji je toliko jak da sam vec par puta kolabrirao.nekada pocinje polako i dugotrajno a nekada brzo i jako bolno.prilikom bolova pcinjem otezano da disem i obliva me znoj i hvata me strah od toga koliko ce uopste da traje i u kojoj se situaciji nalazim.
posetio sam vise doktora u nemackoj od urologa,neurologa,proktologa itd..
momentalna situacija je ta da koristim u momentu bolova cepice koji opustaju misice tj. grceve u analnom i stomacnom predelu(buscopan) i tople obloge koji mi smanjuju bol.doktori kazu da je samnom sve u redu i da bolove koje imam nisu opasni a sto se tice prostate sve je u redu.
jedino sto bi moglo da bude je takozvani proctalgia fugax i nisam jedini koji ima takve tegobe.
bio bi vam jako zahvalan za nekakav savet koji bi mogao da mi pomogne u momentu bolova tj. kako da se ponasam da bih lakse prebrodio bolnu situaciju.
Hvala unaprad i pozdrav svima!
Proctalgia fugax,Proktologija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: Proctalgia fugax,Proktologija
Pozdravljeni iz Slovenije. Tudi sama trpim zaradi Proctalgie fugax in minilo je kar nekaj let predno so mi postavili pravilno diagnozo. To je uspelo pokojnemu dr. Velikonji.
Da preživim te hude bolečinske napade mi je edino pomag sublingavlni nitroglycerine, ki si ga apliciram pod jezik takoj, ko me sredi noči prebudi grozna bolečina. Ravno danes ponoči sem zopet en napad prživela. S sublingvalnim (podjezičnim) sprejem nitroglicerina pa sem rešena bolečin.
Za terapijo mi je dr. Velikonja predpisal recept in mi na ta način močno olajšal težave. Recept pa vam lahko napiše tudi lečeči zdravnik. Prilagam link. Upa,. da sem komu pomagala, pozdrav vsem. Aurora
http://www.healio.com/gastroenterology/ ... lgia-fugax
Da preživim te hude bolečinske napade mi je edino pomag sublingavlni nitroglycerine, ki si ga apliciram pod jezik takoj, ko me sredi noči prebudi grozna bolečina. Ravno danes ponoči sem zopet en napad prživela. S sublingvalnim (podjezičnim) sprejem nitroglicerina pa sem rešena bolečin.
Za terapijo mi je dr. Velikonja predpisal recept in mi na ta način močno olajšal težave. Recept pa vam lahko napiše tudi lečeči zdravnik. Prilagam link. Upa,. da sem komu pomagala, pozdrav vsem. Aurora
http://www.healio.com/gastroenterology/ ... lgia-fugax