Visestruka povreda skocnog zgloba!!POMOC!!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
bakirtz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 07, 2014 6:07 pm

Visestruka povreda skocnog zgloba!!POMOC!!

Post od bakirtz »

Pozdrav, prvi put sam povrijedio skocni zglob u septembru 2012 godine na treningu..otok,bol nemogucnost pokreta.Doktor kaze 15 dana imobilizacije (7 dana sam ispostovao, skinuo gips i nastavio normalnim tokom treninzi i ostalo) u decembru 2012 godine ponovo sam ga povrijedio gdje sam ispostovao 15 dana imobilizacije te odradio fizikalne terapije.Nakon toga sam ga ponovo povrijedio ali doktoru nisam isao nego sam se kod kuce lijecio (R.I.C.E) posto je za 5 dana sve bilo u redu malo sam odmorio te nastavio sa treninzima.Bez povrede sam bio par mjeseci gdje sam se maximalno pripremao za sezonu,presao u drugi klub te u novembru 2013 godine sam ga ponovo povrijedio ovaj put " zestoko " dijagnoza "Lasio lig t.f. et daltoid.dex. odustane se od imobilizacije zbog otoka,lokalho hladno Lioton gel spolja analgetika pp" nakon toga 6 sedmica imobilizacije koju sam ispostovao, pa 15 dana fizikalne terapije i pauze na treningu od skoro godinu dana.Prije mjesec dana sam se ponovo poceo pripremati odigrao dvije utakmice sve bilo u redu, da bi jucer u prvoj minuti posle skoka za loptu i doskoka na noge osjetio bol ispod zgloba.Bol se javlja prilikom savijanja zgloba prema sebi i prilikom savijanja koljena i naginjanja naprijed.Nema otoka.Nadam se da mi neko moze pomoci jer ne bi da odustanem od kosarkaske karijere pa makar i amaterske.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Visestruka povreda skocnog zgloba!!POMOC!!

Post od aaaca »

Ако је до зарастања и регенерације хрскавице и осталог ткива, много ће помоћи ако један јак магнет учврстиш на зглоб и носиш га бар 20 сати свакодневно. Магнет овакав https://www.magnet-shop.com/neodymium-m ... ::245.html или ако ти је овај превелик овакав https://www.magnet-shop.com/neodymium-m ... :1290.html
Odgovori