Vec duze vreme mi krcka vrat(negde oko 5-6 meseci).Bio sam kod doktora(u ambulanti,kod lekara opste prakse)koji mi je rekao da to nije nista i da mazem,ako me zaboli sa FASTUM GELOM.Problem je u tome sto mene ne boli,vec samo krcka vrat cim pomerim glavu gore-dole-levo desno.Krckanje vrata osecam skroz gore,tako da imam osecaj kao da mi krcka u glavi.Najvise se cuje krckanje ujutru kad ustanem.
Da li neko moze da mi kaze o cemu se radi,i kako da resim ovaj problem.
KRCKANJE VRATA
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Pucketanje pri pokretima bilo kog zgloba, pa tako i vrata, je najcesce posledica razvoja degenerativnih promena na zglobu. Ukoliko se javlja na kicmenim prsljenovima, radi se o spondilozi. Kod spondiloze vratnih prsljenova se lecenje u najvecem broju slucajeva sprovodi fizikalnom terapijom i povremenim koriscenjem lekova protiv bolova, mada to zavisi i od intenziteta tegoba.
Mislim da bi bilo najuputnije da uradite rentgenski snimak vratne kicme i da se sa njim javite fizijatru ili ortopedu.
Mislim da bi bilo najuputnije da uradite rentgenski snimak vratne kicme i da se sa njim javite fizijatru ili ortopedu.