KRCKANJE VRATA

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
DNK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 02, 2006 12:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

KRCKANJE VRATA

Post od DNK »

Vec duze vreme mi krcka vrat(negde oko 5-6 meseci).Bio sam kod doktora(u ambulanti,kod lekara opste prakse)koji mi je rekao da to nije nista i da mazem,ako me zaboli sa FASTUM GELOM.Problem je u tome sto mene ne boli,vec samo krcka vrat cim pomerim glavu gore-dole-levo desno.Krckanje vrata osecam skroz gore,tako da imam osecaj kao da mi krcka u glavi.Najvise se cuje krckanje ujutru kad ustanem.

Da li neko moze da mi kaze o cemu se radi,i kako da resim ovaj problem.
stendec
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 9:36 am

Post od stendec »

hm, pazi ja imam odvratnu naviku da stalno kvrckam vratom i prstima :D . Neznam da li tebi "tako" kvrcka vrat ili nekako drugacije?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Pucketanje pri pokretima bilo kog zgloba, pa tako i vrata, je najcesce posledica razvoja degenerativnih promena na zglobu. Ukoliko se javlja na kicmenim prsljenovima, radi se o spondilozi. Kod spondiloze vratnih prsljenova se lecenje u najvecem broju slucajeva sprovodi fizikalnom terapijom i povremenim koriscenjem lekova protiv bolova, mada to zavisi i od intenziteta tegoba.

Mislim da bi bilo najuputnije da uradite rentgenski snimak vratne kicme i da se sa njim javite fizijatru ili ortopedu.
Odgovori