Oziljak posle operacije

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Kule
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 17, 2014 3:44 pm

Oziljak posle operacije

Post od Kule »

Imala sam operaciju ciste na jajniku i sada imam 13cm dug oziljak koji pocinje od pupka i ide do pubicne kosti i male oziljke od konca koji je tek skinut. Zanima me sta preporucujete za uklanjanje oziljka? Rekli su mi da je Jomelop E odlican, a takodje me zanima koliko posle skidanja konaca smem da mazem oziljak?
Unapred zahvalna
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Oziljak posle operacije

Post od Dea »

Jomelop je super za oziljke. Na ostalo ne mogu da ti odgovorim.

Mene interesuje posto sam i ja imala pre dvadeset dana OP, i imam oziljak koji ide preko celog stomaka, koliko vremena je potrebno da on potpuno zaraste (u smislu da bakterije vise ne mogu da prodru unutra). Flasteri su vec skinuti, ostale su samo krastice (manje na samom rezu) vise od kopci.

Ovo me interesuje jer bih zelela da idem na bazen, potrebna mi je neka blaga fizicka aktivnost da se vratim u formu (bole me dosta ledja prilikom hodanja), a plivanje mi je sasvim ok i tu mogu i da plivam i da se opustam.

Ipak strah me da se nesto ne inficira. Na zalost zaboravih da pitam hirurga za ovu informaciju, a kontrolu imam tek za tri nedelje.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Zavisi od preparata. Jomelop E može odmah nakon skidanja konaca, možda još koji dan da se sačeka, čim nema krasti i slično, a recimo za Dermatix sam čuo da se preporučju da se ipak malo sačeka iako u uputstvu piše drugačije.

Ako rana nije bila komplikovana, nije se inficirala, uredno zarastala, koncni skinuti na vreme itd. ona je nakon 20 dana uveliko zarasla za bazen, tu neće biti problema. Ako je bilo nekih problema, još ima krastica itd, ja bih sačekao.

To sve govorim što se tiče rane na koži, ne znam šta ste operisali, ali veoma je moguće da ne smete još, jer ispod su mišići koje bi valjalo možda još poštedeti, ne znam šta je rađeno sa crevima...
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Op je bila zbog stenoza na crevima, iseceno je metar tankog creva. Rana nije bila sivena vec sam imala 46 kopci ( rez je preko celog stomaka). Krastica ima svali dan sve manje ( od kopci) sam rez izgleda sasvim ok. jomelop na zalost nemam pri ruci ( zivim u inostranstvu). Cula sam da je Contractubex® Jako dobar. Na bazen bih zbog bolova u ledjima ( sad se spustilo i na kuk).
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Contratubex, Dermatix, to možete nabaviti u inostranstvu i to sve može.

Samo ne znam na šta mislite pod kopče a da nije šiveno? Da nije zatvarano onom tzv heftalicom? Nije heftalica ali mislim da bi vam najsasnije bilo na šta mislim
Odgovori