ljusti se koza na nosu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am

ljusti se koza na nosu

Post od MarkoKg9 »

Pozdrav,

Vec neko vreme mi se jako ljusti koza na nosu. Pokusavao sam da naprosto skinem taj sloj koji se ljusti ali sutradan krene ponovo isto. Koza se crveni jako. U liliju mi rekose da probam sa nekom univerzalnom kremom i ja uzeh neku niveu ali nista.
Ima li neko savet sta raditi, nisam bas vican kozmetici i nisam nikad koristio nikakve preparate pa bi svaki savet dobro dosao :)

Pozdrav!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: ljusti se koza na nosu

Post od aaaca »

Пробај са Пантенол кремом (не маст, него крема).
banexer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 13, 2014 10:41 pm

Post od banexer »

Pozdrav,
Ja imam isto problem sa kožom na nosu koja se jako puno ljusti (peruta). Svestan sam da je to posledica cedjenja mitisera kada sam bio mladji, ali sada bas negativno utice na moje samopouzdanje.
Stavljao sam svakakve kreme (npr. pantenol krem gel, razne druge kreme - koje su mozda i pogorsale stanje), koza mi je masna jer sija, s druge strane deluje suvo zbog perutanja, a kada se pokvasi bukvalno dodirom skinem sloj koze koji se formirao prethodnih dana, krema koju sam mazao u tom momentu izadje ponovo na povrsinu... i tako u krug vec mesecima... depresivan sam zbog toga...
Bio sam kod privatnog dermatologa, predlozila je neku La Roche kremu, ali je krema dosta skupa pa nisam ni pokusavao, dok mi je druga rekla da mazem pantenol.

Inace imam problem i sa prosirenim krvnim sudovima, pa kad skinem taj sloj koze vidi se jos jace crvenilo.

Ako neko ima isti problem ili resenje molim za pomoc, meni bi svakako MNOGO znacilo.
Ne bih voleo da ostanem bez odgovora, jer ne znam kako dalje da idem...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Није то последица цеђења митесера. Једноставно имаш проблема са кожом.

Просто је невероватно да ти отпадне слој коже ако је само додирнеш. Ако си то правилно описао онда би било добро да се уради брис коже и да се утврди да немаш какву инфекцију.

Иначе за кожу је одлична Прополис крема коју прави Пчеларска кућа Ковачевић. Прилично је масна и због тога треба да се намаже веома танак слој.

Могао би да пробаш са испирањем чајем од камилице или воденим раствором соде бикарбоне (мала кашика на два деци воде). Узмеш вату па натапкаш, без каснијег испирања чистом водом.
banexer
Novi član
Novi član

Post od banexer »

Hvala na odgovoru! U momentu kada okvasim kožu, taj sloj koji se formirao možda sedam dana kao da se natopi vodom i ako tad prstom pređem on se ljušti (spadne). Ako npr ne diram, koža se osuši i ostane tu.
Za mazanje ne znam šta je više pametno, jer sam letos kupio i Lilijev pantenol krem gel, on deluje kao da ga je koža upila, a posle nekog vremena kao da izađe na površinu (ne mogu to drugačije opisati) tako da sam danas odlučio da ga više ne nanosim.

Kamilica verujem da je ok, ali se bikarbone već bojim jer ne znam kako će reagovati koža. Svakako ću posećivati forum i obavestiti ako bilo kakav napredak uočim ili nađem način da ovo rešim, samo se nadam da će se nekad poboljšati stanje...

Ako neko ima slična iskustva neka piše.. :cry:
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Да ли једеш доста бразилских ораха? Пијеш ли какве суплементе?

Можеш да пробаш и са Галеникином Пантенол кремом (не маст).

Веома је чудно то што кажеш да крема изађе на површину. Можда то није изашла крема него гној.
banexer
Novi član
Novi član

Post od banexer »

Ne jedem orahe, a takođe ne uzimam nikakve suplemente.
Hvala za predlog, pogledaću i taj pantenol, znam da sam stavljao Galenikinu mast dok nisam shvatio da ne smem da je stavljam jer mi je koža i tako verovatno masna.

Hvala bogu nije gnoj, nego imam utisak da je koža na tom delu toliko zasićena da ne upija više kako treba i zato se nekako krema vraća na površinu (to sam primetio sa ovim pantenol krem gelom, ali to nije slučaj kad namažem neku tanju kremu za negu, koža mi se sa kremom samo sija posle nekog vremena.. pa kako bih neutralisao sjaj stavim bebi puder da deluje bar malo normalnije i da sjaj nestane).

Na prvi pogled koža mi ne deluje da je toliko oštećena (ima malo rupica od mitisera) ali mene muči, jer ta koža bi malo pokrivala problemčić sa proširenim kapilarima.. inače išao sam i na laser nekoliko puta jer imam problem i sa tim :evil: Kada se oljušti ta koža, bude crvenkasto ispod..

Probaću sad malo kamilicom da isperem površinu.
Odgovori