Pre možda oko 4 meseci povredila sam se na treningu.
Doskočila sam nezgodno, osetila sam veliku bol i da mi se nešto pomerilo u kolenu.
Otišla sam kod kiropraktičara da mi namesti. Čovek mi je namestio koleno koje je bilo iščašeno ali mi je rekao da postoji problem sa ligamentima. Otišla sam kod ortopeda i on mi je rekao da idem na terapije i odradim magnetnu rezonancu. Pošto su redovi za magnetnu veliki, a privatno skupa morala sam dugo da čekam. Na kraju sam uradila privatno i doktor mi je rekao da postoji rascept prednjeg ukrštenog ligamenta. Na izveštaju piše još dosta stvari ali ja ih ne razumem. Napisaću vam ceo izveštaj i volela bih da mi kažete da li je u pitanju neke teška povreda ili je u pitanju neka lakša. Hvala unapred!

Izveštaj lekara specijaliste
Nalaz:
MR PREGLED L.KOLENA/T1W TSE, TW2 TSE,T2W FAT TSE, T1W FAT TSE/
Patela bez hondromalacijskih promena, laminaran zglobni izliv pristuan u suprapatelarnom recesusu.
Nema tendinopatije tetive patelarne tetive i tetive m.q.f.-a
Prednji ukrpteni ligament/LCA/ sa znacima rascepa visokog gradusa/III/u srednjoj trećini/ne uočava se na svim sekvencama, kaudalno aplatiran sa perifokalnom manjom fluidnom kolekcijom.
Zadnji ukrsteni/LCP/ligament očuvanog kontinuiteta, bez vidljivog rascepa.
Lateralni kolateralni/LCL/ ligament bez vidljivog racepa
Medijalni kolateralni/LCM/ bez vidljivog racepa
Medijalni meniskuks bez jasno vidljivog rascepa sa očuvanim T2W hipointenzitetom signala.
Lateralni meniskuks bez jasno vidljivog rascepa sa manjim perimeniscealnim cistama uz prednji rog.
Blagi edem na mestu femoralnog pripoja medijalne glave m.gsc-a i uz lateralni m.vastus.
Zaključak: Rascep visokog gradusa/III/LCA
Obavezna kontrola ortopeda.
To je to, nadam se da sam sve dobro otkucala. Hvala još jednom !