Osip od Penicilina?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Mitke91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 10, 2014 11:19 am

Osip od Penicilina?

Post od Mitke91 »

Pozdrav svima.
Pre 8 dana sam se posekao na staklo u kuci. Usili su me, imam 4 konca. Hirurg me je stavio na terapiju od po 14 injekcija, po dve svaki dan, penicilin i gentamicin(nisam siguran da li sam pravilno napisao).
Posle prvog dana injekcija dobio sam mali ospip na preponama ali sam mislio da je od neceg drugog jer nikada nisam imao reakciju na penicilin ali sam svakako rekao to sestri koja mi je rekla da nije od injekcije ali da kazem doktorki sl. put, jer sam tad primao u dezurnoj klinici jer je bila nedelja. Medjutim meni se to smirilo i nisam spominjao, budala.
Posle sestog mi se pojavio osip na ruci i na stomaku. Rekao sam doktorki a ona nije nista ni odgovorila, kao to nije problem bitno da je rana dobra. Medjutim sada imam po celom telu, licu, ledjima stomaku grudima, rukama pa cak i usima i na kozi glave.
Sutra idem da skidam konce i da vidim da li ce mi nesto konkretno reci.
A pitanje glasi, da li je i koliko ovo opasno i da li trebam da se hitno mobilisem i odem kod lekara?

Evo slika kako izgleda na ruci.
Slika
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Osip od Penicilina?

Post od aaaca »

Може да буде алергија али стварно нисам сигуран. Иначе алергије на пеницилин су веома опасне јер човек може да умре за неколико минута. Због тога је важно да инекције примаш под надзором лекара у установи где одмах могу да ти пруже помоћ у случају алергије. Проблем је што сваки пут после инекције мораш да одседиш бар пола сата и сачекаш реакцију организма.
Mitke91
Novi član
Novi član

Post od Mitke91 »

Znam da je opasna reakcija, uvek su me bar 10 minuta drzali posle davanja.
Ja se osecam zdravo skroz samo eto sav sam saren :D
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Svakako reci doktoru, može biti urtikarija od penicilina, al mi samo kaži jel te taj osib svrbi??
Mitke91
Novi član
Novi član

Post od Mitke91 »

Da svrbi me. Ali evo sad sam bio do lekara. Dali su mi neke dve injekcije. Prolazi polako, samo mi se uzasno spava, to je kazu normalno posle tih lekova. :D
Odgovori