Ortokin terapeutski efekt

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
dr Mladen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 01, 2014 5:45 pm

Re: Ortokin terapeutski efekt

Post od dr Mladen »

Ortokin terapija je potpuni hit u nasoj zemlji. Na zalost, pored ekstremno jakog marketinga koji su prihvatili i lekari, opet kazem na zalost, ne postoje ozbiljne naucne studije koje pokazuju delotvornost ortokina vece od standardnih tretmana kao sto su fiz. terapija, injekcije kortikosteroida, hijaluronske kiseline i drugo. Ono po cemu je karakteristican da ima uzasno visoku cenu, od nekoliko stotina eura, pa i do preko hiljadu za ceo tretman. MOj savet Vam je da prvo isprobate standardne metode lecenja, ako mi kazete u cemu je Vas problem mozda Vam mogu savet koja terapija bi bila najbolja za Vas, naravno ako zelite.
Pozdrav
dr Mladen
Novi član
Novi član

Post od dr Mladen »

Drago mi je ako mogu da ti pomognem. Upoznat sam sa proloterapijom, ali samo iz literature, ona u teoriji radi na slicnom principu kao orthokin, prp ili acp, samo st je jeftinija jer se koriste obicni rastvori dextroze ili neki drugi sklerozans. Teorija je da ta tecnost iziritira obolelo tkivo i da se ono samo popravi, prp je stepenik vise, iz tvoje krvi ti iscentrifugiraju trombocite u kojima se nalaze slozeni molekuli koji stimulisu isto zapaljenje, zapaljenje je vazno jer ovako prosto receno je prva faza popravke tkiva koju organizam sam opravlja. Posto nisi rekao sta te tacno muci, tj koje imas tegobe, ne mogu nista blize da ti kazem o lecenju, ako mi napises sta te tacno muci mozda mogu da ti dam jos neki savet, pozdrav.
P.S. KAo sto rekose i na Youtubeu prp nije FDA akreditovan ali posto minimalno skodi onda se doktori vrlo lako odlucuju za primenu, a i za budzet nije lose :) mislim lekara. Moc placeba je neverovatna ako verujes u to, tako da osim para i vremena neces nista vise izgubiti ili ugroziti zdravlje pdo uslovom da se lecis kod pravog lekara a ne nadrilekara.
dr Mladen
Novi član
Novi član

Post od dr Mladen »

Zao mi je sto ne mogu vise da ti pomognem, na zalost vecina stvari u medicini je sada marketing, a narocito za hronicne stvari koje ne ugrozavaju zivot, drugo moras da znas da ozbiljnu pravu povredu, kao sto je ruptura ukrstenog ligamenta, ruptura meniskusa ili osteoartritis nekog zgloba, NIKAD, ali NIKAD ne nozes izleciti prp metodama. Tako najbolje je da uradis kako osecas ako nadjes doktora koji ti uliva poverenje i ne daje ti laznu nadu. Pozdrav i sve najbolje.
falcon1982
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 20, 2014 12:59 pm

Post od falcon1982 »

Postovani.
ja imam problem sa kolenima, sa hrskavicama. Primio sam ostelin plus inekcije x6, terapije u banji koviljaci 21 dan ali jos uvek osecam bol i nestabilnost kolena (malo manje ali i dalje se ne osecam dobro)
Molim Vas da mi objasnite razliku (i preporucite) izmedju ORTHOKIN TERAPIJE, ACP i PRP, jer su cene drasticno razlicite a cini mi se proces da je isti.
Unapred zahvalan
Puno pozdrava
faiq
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 25, 2014 2:55 pm

Post od faiq »

ja imam problem sa kolenima, sa hrskavicama. Primio sam ostelin plus inekcije x6, terapije u

_______
faiq
Odgovori