Postovani,
Vec godinama vucem isti problem. Hronican sinusitis koji mi kasnije izaziva upalu grla i pluca ... Krajnike sam izvadila pre dve godine , jer su zbog cestih upala satrulili. Sada je put ka plucima otvoreniji i evo jos jedna upala pluca u roku od godinu dana.
Cesto koristim Olynt sprej, razne rastvore morske soli i opet isto. Nista ne pomaze... Cak sam provodila i po 3 meseca na moru ...opet ista prica. Moram naglasiti da sada ima i astmu...da li se to ikako moze izleciti ??? Glupi sinusi.....
Molim Vas da ako ima neko bilo kakav lek ili savet da mi posalje ovde.
Unapred zahvalna
Hronican sinusitis - ocajna
Re: Hronican sinusitis - ocajna
Hronične infekcije se mogu izlečiti ali ne antibioticima. Potreban ti je dobar holistički terapeut koji će ti pomoći da povratiš zdravlje. Možeš i sama, ali potrebno je dosta znanja i volje jer će trajati duže nego kada ti neko stručan pomaže i jer su potrebne i ozbiljne promene u načinu života i ishrani.
Nemoj da očajavaš
Uradi skener sinusa i sa tim se pojavi kod orl specijaliste. Najbolja varijanta bi bila operacija. Olynt sprej ako se često koristi oštećuje sluznicu, bolje uzmi običan fiziološki rastvor i koristi ga svakodnevno.
Kod takvih horoničnih sinuzitisa besmisleno je piti antibiotike i uzimati raznorazne preparate. Posle operacije i kad opet dođe do upale sinusa, one su prilično slabije, brže i efikasnije se povuku.

Kod takvih horoničnih sinuzitisa besmisleno je piti antibiotike i uzimati raznorazne preparate. Posle operacije i kad opet dođe do upale sinusa, one su prilično slabije, brže i efikasnije se povuku.
Meni iskljucivo daju 10 duplih penicilina...evo trenutno primam ...sutra je 11ti.
Svesna sam ja toga...ali ocigledno lekari kod kojih idem nisu. Ni ne pogledaju koliko su mi istih prepisali za godinu dana. Naravno ceka se da se sve to spusti na pluca i onda kazu , pa infekcija ili upala pluca...a ne resava se problem sinusa koji prouzrokuje sve to. Takodje imam blagu devijaciju u unutrasnjosti nosa, koju je ustanovio jedan lekar prijatelj (koji inace nije orl) i preporucio mi da trazim operaciju. Takodje kada mi je pomerio nosnu duplju vidno sam lakse disala, ali oni tvrde da mi to ne smeta i nisu hteli da operisu. Toliko o nasim lekarima.....
Svaka cast pojedincima....ali su zaista retki.
Da li Vi znate nekog ORL-a koji je ok i koji moze da razume situaciju u kojoj se nalazim?
Hvala puno na odgovoru.
Srdacan pozdrav,
Jelena
Svesna sam ja toga...ali ocigledno lekari kod kojih idem nisu. Ni ne pogledaju koliko su mi istih prepisali za godinu dana. Naravno ceka se da se sve to spusti na pluca i onda kazu , pa infekcija ili upala pluca...a ne resava se problem sinusa koji prouzrokuje sve to. Takodje imam blagu devijaciju u unutrasnjosti nosa, koju je ustanovio jedan lekar prijatelj (koji inace nije orl) i preporucio mi da trazim operaciju. Takodje kada mi je pomerio nosnu duplju vidno sam lakse disala, ali oni tvrde da mi to ne smeta i nisu hteli da operisu. Toliko o nasim lekarima.....
Svaka cast pojedincima....ali su zaista retki.
Da li Vi znate nekog ORL-a koji je ok i koji moze da razume situaciju u kojoj se nalazim?
Hvala puno na odgovoru.
Srdacan pozdrav,
Jelena
Pretpostavljam da si išla kod orl pri nekom domu zdravlja, ali najbolje bi bilo kada bi nabavila uput od lekara opšte prakse za orl pregled na nekoj od institucija kao što su VMA ili KCS. Onda zakažeš pregled, i ako oni procene da je situacija za operaciju (a najverovatnije jeste) verovatno će te i operisati.
Ovde kod nas prvo moras kod naseg orl-a koji je coveku lecio godinu dana sinuse a on imao tumor na mozgu
E, on ti da lekice za alergiju i neki sprej ..obicno beconase 
Tesko da mozes dobiti uput za bgd. Ja sam jedva dobila za operaciju krajnika za Cacak... Ali videcu nesto. Koji Orl je ok na im klinikama?
Hvala puno

Tesko da mozes dobiti uput za bgd. Ja sam jedva dobila za operaciju krajnika za Cacak... Ali videcu nesto. Koji Orl je ok na im klinikama?
Hvala puno
Au, pa ne znam šta da ti kažem, VMA je ok;
pripreti doktoru "ili mi daj uput za VMA ili ću da te sačekam posle radnog vremena"
Na VMA možeš i bez uputa ako si pri parama. Sama operacija mislim da je negde oko 100 evra, ali ne znam koliko bi te izašlo sve ukupno (pregled, anestezija, bolnički dan itd.) Najbolje da ih zoveš da pitaš.
pripreti doktoru "ili mi daj uput za VMA ili ću da te sačekam posle radnog vremena"

Nisam znala da moze i na taj način da se ide... To je dobra opcija.
Pitati i skupiti dovoljno novca , pa nek ide zivot
Lakse nego se sa ovom bagrom vuci.
Hvala puno
Pitati i skupiti dovoljno novca , pa nek ide zivot

Hvala puno