Hronican sinusitis - ocajna

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jshc
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 31, 2008 7:03 pm

Hronican sinusitis - ocajna

Post od jshc »

Postovani,
Vec godinama vucem isti problem. Hronican sinusitis koji mi kasnije izaziva upalu grla i pluca ... Krajnike sam izvadila pre dve godine , jer su zbog cestih upala satrulili. Sada je put ka plucima otvoreniji i evo jos jedna upala pluca u roku od godinu dana.
Cesto koristim Olynt sprej, razne rastvore morske soli i opet isto. Nista ne pomaze... Cak sam provodila i po 3 meseca na moru ...opet ista prica. Moram naglasiti da sada ima i astmu...da li se to ikako moze izleciti ??? Glupi sinusi.....
Molim Vas da ako ima neko bilo kakav lek ili savet da mi posalje ovde.

Unapred zahvalna
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Re: Hronican sinusitis - ocajna

Post od Nataš@ »

Hronične infekcije se mogu izlečiti ali ne antibioticima. Potreban ti je dobar holistički terapeut koji će ti pomoći da povratiš zdravlje. Možeš i sama, ali potrebno je dosta znanja i volje jer će trajati duže nego kada ti neko stručan pomaže i jer su potrebne i ozbiljne promene u načinu života i ishrani.
Korisnikov avatar
Manifest
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 31, 2014 10:54 pm

Post od Manifest »

Nemoj da očajavaš :D Uradi skener sinusa i sa tim se pojavi kod orl specijaliste. Najbolja varijanta bi bila operacija. Olynt sprej ako se često koristi oštećuje sluznicu, bolje uzmi običan fiziološki rastvor i koristi ga svakodnevno.
Kod takvih horoničnih sinuzitisa besmisleno je piti antibiotike i uzimati raznorazne preparate. Posle operacije i kad opet dođe do upale sinusa, one su prilično slabije, brže i efikasnije se povuku.
jshc
Stalni član
Stalni  član

Post od jshc »

Meni iskljucivo daju 10 duplih penicilina...evo trenutno primam ...sutra je 11ti.
Svesna sam ja toga...ali ocigledno lekari kod kojih idem nisu. Ni ne pogledaju koliko su mi istih prepisali za godinu dana. Naravno ceka se da se sve to spusti na pluca i onda kazu , pa infekcija ili upala pluca...a ne resava se problem sinusa koji prouzrokuje sve to. Takodje imam blagu devijaciju u unutrasnjosti nosa, koju je ustanovio jedan lekar prijatelj (koji inace nije orl) i preporucio mi da trazim operaciju. Takodje kada mi je pomerio nosnu duplju vidno sam lakse disala, ali oni tvrde da mi to ne smeta i nisu hteli da operisu. Toliko o nasim lekarima.....
Svaka cast pojedincima....ali su zaista retki.
Da li Vi znate nekog ORL-a koji je ok i koji moze da razume situaciju u kojoj se nalazim?
Hvala puno na odgovoru.
Srdacan pozdrav,
Jelena
Korisnikov avatar
Manifest
Novi član
Novi član

Post od Manifest »

Pretpostavljam da si išla kod orl pri nekom domu zdravlja, ali najbolje bi bilo kada bi nabavila uput od lekara opšte prakse za orl pregled na nekoj od institucija kao što su VMA ili KCS. Onda zakažeš pregled, i ako oni procene da je situacija za operaciju (a najverovatnije jeste) verovatno će te i operisati.
jshc
Stalni član
Stalni  član

Post od jshc »

Ovde kod nas prvo moras kod naseg orl-a koji je coveku lecio godinu dana sinuse a on imao tumor na mozgu :D E, on ti da lekice za alergiju i neki sprej ..obicno beconase :D
Tesko da mozes dobiti uput za bgd. Ja sam jedva dobila za operaciju krajnika za Cacak... Ali videcu nesto. Koji Orl je ok na im klinikama?
Hvala puno
Korisnikov avatar
Manifest
Novi član
Novi član

Post od Manifest »

Au, pa ne znam šta da ti kažem, VMA je ok;
pripreti doktoru "ili mi daj uput za VMA ili ću da te sačekam posle radnog vremena" :lol: Na VMA možeš i bez uputa ako si pri parama. Sama operacija mislim da je negde oko 100 evra, ali ne znam koliko bi te izašlo sve ukupno (pregled, anestezija, bolnički dan itd.) Najbolje da ih zoveš da pitaš.
jshc
Stalni član
Stalni  član

Post od jshc »

Nisam znala da moze i na taj način da se ide... To je dobra opcija.
Pitati i skupiti dovoljno novca , pa nek ide zivot :) Lakse nego se sa ovom bagrom vuci.
Hvala puno
Odgovori