tumor mokracnog mjehura
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 22, 2009 12:23 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
tumor mokracnog mjehura
Ako nesto zna o tumoru u mokracnom mjehuru bila bi zahvalna da mi se javi.U porodici imam jedan takav slucaj, tumor u mokracnom mjehuru,period od otkrivanja do operacije je bio jako kratak (15 dana),nije bila klasicna operacija,laserski se spalio tumor i cekao se lap.nalaz...Stigao je nalaz i nije u redu...tumor se prosirio....ako neko ima neki savjet ili neko sl.iskustvo bila bi zahvalna da mi se javi
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 22, 2009 12:23 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Interesuje me sve u vezi toga.Mama je isla na operaciju tj.laskerski su joj to sprzili i cekali smo pat.nalaz i on nije bio dobar,njen doktor tj doktor koji ju je operisao je rekao da ce ponovo uraditi ultrazvuk i cistroskopiju i prije par dana su ponovo poslali uzorak na analizu jer je doktor vidjeo nesto skroz malo pa mu izgleda nije bio jasan prosli nalaz,a mama je pila tablete koje su joj propisali,nabavili smo i nony tablete iz Canade a lijecila se i "narodnom medicinom" i izgleda da je sve to skupa imalo uspjeha.Sada cekamo ovaj nalaz.
Ne tablete, to se tretira BSG injekcijama koje se ubrizgavaju kroz mokracni otvor u besiku. I osoba miruje 30 minuta. Svake nedjelje po jedna injekcija. i to se daje posle przenja unutrasnjosti laserom. Veoma je bilna terapija, jer taj serum iz injekcije su zive bakterije koje nagrizaju unutrasnjost besike. Pratio sam po netu i to je standardna procedura svudje u svijetu, i za sad nejefikasnija. Ali pazi, tumor je takve prirode da se zna vratiti i posle cak 20 god. tlo u besici je pogodno za rast. bitne su sesto mjesecne kontrole i naravno da se pazi da ne prehladi besiku.
Re:
pozdrav....konzul085 napisao:Znam ja jer mi je otac bolovao od toga, i hvala Bogu za sad je dobro. Pitaj sto te interesuje.
imam slucaj u porodici tj.svekaru su tokom operacije otkrili tumor u mokracnom mjehuru...zanimaju me detalji i posljedice..unaprijed zahvalna
Re: tumor mokracnog mjehura
zavisi od tipa tumora i stepena zahvacenosti besike, pa se na razlicit nacin i leci, treba vise podataka, svako neka se javi urologu na pregled...
Re:
ado_irma napisao:pozdrav....konzul085 napisao:Znam ja jer mi je otac bolovao od toga, i hvala Bogu za sad je dobro. Pitaj sto te interesuje.
imam slucaj u porodici tj.svekaru su tokom operacije otkrili tumor u mokracnom mjehuru...zanimaju me detalji i posljedice..unaprijed zahvalna
konzul085 napisao:Znam ja jer mi je otac bolovao od toga, i hvala Bogu za sad je dobro. Pitaj sto te interesuje.
pozzz,mozete li mi reci sta su vasi koristili il koriste jos od prirodne medicine i moj otac ima isti slucaj prima terapije te vakcine znateli koliko je to mogice izlijeciti sta treba uzimati jos ako znate sta bilo o tome molim vas da mi se javite hvala unaprijed