Uplasen sam-Urologija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 04, 2013 3:33 pm
Uplasen sam-Urologija
Pre nekoliko godina (oko4-5) na levom testisu sam napipao manju kvrzicu na vrhu testisa (malo manja od zrna graska).Otisao sam kod urologa i rekao mi je da to nije nista opasno ,bez nekog detaljnije objasnjenja.Brine sto se posle nekoliko godina to nije povuklo (mozda i jeste ali da nisam obracao paznju) rekao sam mu da treniram u teretani da bih mozda pomogao u postavljanju dijagnoze...Problem po mene se javlja pre neki dana kada mi je drugar otisao kod urologa i poplasio me (isto vezbamo u teretani i pomislio je da nije kila ili slicno .ne razumemo se i ne znamo)..Rekli su mu da je neka cista(nije mu tvrda na dodir) i da nije opasna, da se nista preduzima kada je mala...Moj je problem tj. strah sto je moje malo tvrdje na dodir,kao neki tvrdi cvor (vena itd).Citao sam dosta i istrazivao ovih dana , nema neke opasne simptome :Pojavu krvi, smanjenu sexualnu zelju, nemam bolove niti bilo kakve tegobe ,sve je normalno..Ali sam se poplasio...Jos jednom da kazem da se nije povecavalo...Neki savet, sta bi moglo biti ,pomoc? Hvala
Re: Uplasen sam-Urologija
Nema nikakav savet sem da odeš kod doktora da pogleda još jednom. Sve ostalo je nagađanje..
ako primetis ikakvo povecavanje ili bol na dodir--onda obavezno kod urologa
-
- Novi član
Danas sam opet malo detaljnijim pregledom posle tusiranja pregledao taj deo testisa, tvrdji je malo na dodir ali ne koliko sam mislio...Pod prstima jasno mogu osetiti da je to kao neko zadebljanje na veni na ulazu u samom (dal se to zove jajovod ili kako vec , na gornjem delu testisa) pa sam i kada to stisnem pod rukom nije toliko tvrdo koliko sam mislio,tako da sam malo manje poplasen
ali i dalje imam strah.
Svakako da cu otici kod urologa u ponedeljak u svakom slucaju , iako mi ovo godinama traje i ne predstavlja mi problem, bolje da mi bude mirna glava...Hvala na odgovorima i savetima
Ako neko ima jos neki savet ili mozda predstavu sta je u pitanju neka se javi i kaze..Ja cu u svakom slucaju cim budem odradio pregled napisati ovde sta je.A dace Bog da ne bude nista ozbiljno ...

Ne verujem da muškarci imaju jajovod 
Elem, idi svakako kod urologa na pregled, verovatno će ti i ultrazvuk neki uraditi i da budeš miran i siguran a ne da lupaš glavu i nagadjaš koješta. Najgore je što kad čovek krene da čita po internetu obavezno (po Marfijevom zakonu) naiđe prvo na neke najgore stvari i onda se istripuje, ali svakako treba na kraju krajeva biti obazriv i uvek se obratiti lekaru za savet i na pregled - ne može da škodi
Javi kako je prošlo sve
Pozdrav!

Elem, idi svakako kod urologa na pregled, verovatno će ti i ultrazvuk neki uraditi i da budeš miran i siguran a ne da lupaš glavu i nagadjaš koješta. Najgore je što kad čovek krene da čita po internetu obavezno (po Marfijevom zakonu) naiđe prvo na neke najgore stvari i onda se istripuje, ali svakako treba na kraju krajeva biti obazriv i uvek se obratiti lekaru za savet i na pregled - ne može da škodi

Javi kako je prošlo sve

Pozdrav!
-
- Novi član
Hehehe pa kazem da ne znam kako se zove
Mislio sam na onu kao jednu venu koja se opisuje na slikama inace koja ulazi ili izlazi iz testisa ,kako god vec to ide...
Svakako da cu otici kod urologa.Necu bezveze da lupam glavom da li je nesto ozbiljno ili nije, bolje da znam pa makar bilo i ozbiljno...
Jos neko sa nekom idejom sta bi moglo biti ?

Mislio sam na onu kao jednu venu koja se opisuje na slikama inace koja ulazi ili izlazi iz testisa ,kako god vec to ide...
Svakako da cu otici kod urologa.Necu bezveze da lupam glavom da li je nesto ozbiljno ili nije, bolje da znam pa makar bilo i ozbiljno...
Jos neko sa nekom idejom sta bi moglo biti ?
ne brini nista ozbilno najverovatnije al za svaki slucaj proveri kod urologa
-
- Novi član
Nadam se da nije nista opasno .U ponedeljak idem kod urologa ,pa cu znati vise detalja .Hvala svima na pomoci 

Zdravo,
Da li je moguce da se aterom (masno tkivo) pojavi na glansu penisa (glavicu)? Ne na prepucijumu (kozici), nego bas na glansu, u predelu frenuluma.
Da li je moguce da se aterom (masno tkivo) pojavi na glansu penisa (glavicu)? Ne na prepucijumu (kozici), nego bas na glansu, u predelu frenuluma.