ciste na bubrezima

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
MAKSES
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 27, 2013 12:28 pm

ciste na bubrezima

Post od MAKSES »

molim za pomoc.........bubrezi me jako bole a imam i bakteriju u mokraci stafilokoka koagulaza negativna....zbog bola u desnom bubregu uce je uradjen ultrazvuk..jetra zuc pankreas i slezina su u redu.a bubrezi evo nalaz.............oba bubrega su normalnog polozaja.oblika.velicine.uredne sirine parenhima bez znakova staze i bez merljive kalkuloze.interpolarno u desnom bubregu u projekciji kaliksa izdvaja se cista precnika 15mm ehogenijeg dvostruko konturiranog zida najverovatnije posledica inflamacije.u levom bubregu interpolarno se idvaja mala peripijelicna cista precnika 14mm.retroperitoneum je bez drugih fokalnih pat.promena.m.besika je ocuvanih kontura zida bez pat.sadrzaja.preporuceno mi je da se konsultujem sa urologom..sta to moze da bude i da li neko zna sta oni u ovakvim slucajevima preporucuju a i boli me taj desni bubreg..da li neko zna lek kako da se uklone te ciste
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 26, 2012 8:36 pm

Re: ciste na bubrezima

Post od *kristal * »

ciste se prate redovnim kontrolama,bitno je da izlecis urinarnu infekciju da ne bi presla na bubrege
crnatweety
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 24, 2014 9:57 pm

Re: ciste na bubrezima

Post od crnatweety »

Zdravo svima!

Pre godinu dana su mi na ultrazvucnom pregledu otkrivene ciste na oba bubrega.
Dijagnoza mi glasi CISTAE RENALES.Citala sam na forumima da to mogu biti i policisticni bubrezi.Medjutim,meni doktor nije rekao da imam policisticne bubrege a i dijagnoza ne bi bila cistae renales nego drugacije glasila da je to u pitanju.Sta vi mislite da li imam policisticnu bolest bubrega ili ne,po vama?
Strasno sam zabrinuta jer sam citala do kakvih komplikacija moze doci,a i inace se brinem mnogo za svoje zdravlje pa bih molila za neko misljenje.

Hvala unapred!
Odgovori