Poštovani,
Imam 19 godina.
Putovao sam avionom za Holandiju, i na početku sletanja
počeo sam da osećam veoma jake bolove u sinusima, u predelu čela, ispod čela i oko očiju.
Zatim je počeo veoma jak bol u vratnom delu kičme( jedva sam mogao da pomerim glavu). Jako sam se uplašio. Posle 10-ak minuta od sletanja tegobe su počele da nestaju. To mi se već desilo pre nekoliko godina kada sam poslednji put leteo, samo u balžoj formi(nisam osećao bolove u kičmi). Sve mi ovo liči na aerosinuzitis(barotraumua), o kome sam čitao, ali nigde se ne pominje jak bol u kičmi.
Sve vreme tokom leta mi je curio nos, od poletanja.Inače imam dijagnostikovanu alergiju na polene i ambroziju, od marta do novembra, ali ove godine nisam bio kod alergologa, vec sam samo pio xyzal dve nedelje pred putovanje, za razliku od prošle kada sam pored toga od alergologa dobio i sprej Nasonex(mesec dana).
Veoma sam uznemiren zbog ovoga i dobro ću razmisliti pre nego što negde sledeći put dalje otputujem, ali bih ipak želeo da saznam kako je moguće izlečiti ili sprečiti ovaj ozbiljan problem i zašto se to dešava?
Unapred Vam se zahvaljujem i pozdrav !