Devijacija nosa - operisan PROBLEM!

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Alienware
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 17, 2014 3:48 pm

Devijacija nosa - operisan PROBLEM!

Post od Alienware »

Pozdrav svima,

Imam problem odkako sam operisao devijaciju nosa (18.06 ove godine)

Dakle, operacija je prosla OK (na VMA) medjutim posto sam doveden iz zatvora - CZ-a u beogradu, sutra dan nakon operacije opet su me vratili u CZ pa su me posle sedam dana vratili opet da mi skinu tampone iz nosa, sve je bilo super, odlicno sam disao na obe nozdrve te mi je kontrola zakazana za 04.07 medjutim u zatvoru nisu ni procitali papir sta je doktor rekao (da mi ispiraju nos fizioloskim rastvorom i daju mi uljane ad kapi) pa su mi se opet zapusile nozdrve i nisam mogao da disem normalno, te kad sam otisao na kontrolu 04.07 doktor Baletic se zaprepastio i morao mi je onim makazama izvlaciti sukrvicu iz nosa i zakazao mi je ponovnu kontrolu 11.04 medjutim 10.04 sam pusten iz pritvora sa nanogicom i ne dozvoljavaju mi da odem na kontrolu dok sudija ne potpise (dug proces, godisnji odmori pa da vas ne smaram procedurom) inace nisam otisao na taj pregled, ali imam ovu bocu fizioloskog rastvora i te uljane kapi pa ispiram i ukapavam kako je to doktor nalozio - 4 puta dnevno

Ali i dalje imam problem, otezano disem, ujutru kad se probudim nos mi je totalno suv i skoro ne moguce je da disem dok ne isperem tim rastvorom nos ali to nije sve, celo vreme osecam neki neprijatni miris i jos ponekad kad duvam nos izlazi mi crn sekret i glava me boli.

Jel to normalno posle mesec dana od operacije ?

Nalaz od 04.07 (kad sam bio na kontroli) pp prof dr sc med nenada baletica izgleda ovako

Anamneze : Opsta : Kontrolni pregled posle septoplastike i elektrokoagulacije donjih nosnih skoljki. I dalje otezano disanje na nos, nije nijednom ispiran nos fizioloskim rastvorom, niti su ukapavane uljane AD kapi kako je to nalozeno da se radi u postoperativnom periodu.

Objektivni nalazi: Glava i vrat : Endonazalno obostrano sasuseni i jake adherentni koagulumi za septun i lateralnu stranu nosa koji se odstrane koliko je moguce. Nije moguc adekvatan endonazalni uvid u septum zbog opisanih koaguluma

Dijagnoza: J342 - Deviatio septi nasi, Glavna dijagnoza
Opis: St. post septoplasticam et electrocauterisationem mucosae conchae nasalis inf.bil

Odredba lekara : Ispiranje nosnih supljina fizioloskim rastvorom, potom ukapavanje po 3-4 kapi uljanih AD Kapi 4 puta dnevno

Molim nekog ko se razume u ove dijagnoze i latinski jezik da mi prevede sta ovo znaci i da mi da neki savet kako da ispiram ovo na pravi nacin i zbog cega osecam neprijatan miris iz nosa i kad izduvam nos izlazi crn/braon sekret.

Hvala unapred
Odgovori