Mladez

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
bata1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 30, 2010 10:09 pm

Mladez

Post od bata1 »

Pozdrav.

Ovako,imam 1 mladez na licu precnika oko 3-4 mm,i kako da kazem,jednostavno me nervira pa bih zeleo da ga skinem.E sad posto sam maloletan ne znam kako ide da procedura,odnosno da li prvo idem kod obicnom lekara ili kako ? :D Molio bih da mi postepeno objasnite kako ide proces skidanja. Hvala :P
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Mladez

Post od tamaraft »

Nema veze ako si manoletan, knjizicu u ruke i idi u Zavod za kozne i venerichne bolesti da lekar pogleda mladez i posavetuje te oko eventualnog skidanja mladeza!

Isto tako kada se pogleda mladez ce tek moci da se odredi nachin uklanjanja istog!

Tako da prvo na pregled pa onda pishi!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
bata1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 30, 2010 10:09 pm

Post od bata1 »

Zaboravio sam da napomenem,ja sam iz Subotice,a koliko sam sada video na google taj zavod ima samo u BGu.E sad tu kod nas ima bolnica,ali ne znam na koje odeljenje trebam da idem i da li mi treba uput ili kako vec.
goca76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 30, 2006 5:14 pm

Post od goca76 »

Imam jedan veliki mladez na ledjima koji je prekriven dlakama i braon boje a na njemu jedan manji mladez tamno braon boje.Od pre jedno mesec ,dva na tom mladezu sam primetila da curi neka vodica i da stalno flisuje. Otisla sam kod dermatologa i odmah me je uputila na polikliniku u NS. Tu su mi videli mladez i odma mi zakazali da ga skinem .Otklonili su ga i imam mali sav od osam kopci na ledjina. PH nalaz je trebao da bude gotov za cetiri , ped dana ali nikako da stigne pa me je to jako cinilo nervoznom. Ponovo sam otisla po nalaz kad su mi rekli da ce biti pa opet nije bio gotov, ali je doktor koji me je operisao bio tu pa smo malo popricali. Rekao je da pripremim nalaze koji su mi potrebni za ponovnu operaciju ali sad pod totalnom anestezijom i da hoce da ocisti taj deo oko mladeza malo dublje dokle je potrebno, do zdravog tkiva.Znima me da li je taj mladez mogao da napravi neki problem dulje u organizmu i da li trebam ici na zracenje ako otklone sve sto im je sumljivo? VELIKI POZDRAV!!!!!!!! :D
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

bata1 Sa knjizicom otidjite kod lekara opshte prakse i trazite uput za dermatologa!

goca76 nakod druge intervencije ce se opet rditi PH nalaz i tada ce lekari odluchiti da li je potrebna bilo kakva druga terapija! Nemojte se unapred muchiti i brinuti, moguce je samo lakar smao zeli da bude siguran da su vam otklonili celo tkivo mladeza. Nervozom necete puno postici, josh cete samoimunitet da narushite. Sachekajte da se sve odradi pa cemo posle prichati :)

Pozdrav
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
aspire1350
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 01, 2010 8:49 pm

Post od aspire1350 »

Pozdrav,

Imam sledeći problem. Naime, pre oko mesec dana sam posetio dermatologa sa ciljem da mi pregleda par mladeža na leđima i tada mi je rekao da je sve u redu i da su svi uobičajni i da nema znakova melanoma. Međutim, evo sada je okolina jednog pocrvenela, pa me interesuje šta može biti uzrok i šta mi preporučujete ? :-?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Koliko dugo traje to crvenilo i da li ste ga mozda nekako iritirali?
aspire1350
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 01, 2010 8:49 pm

Post od aspire1350 »

Juče se pojavilo. Danas već prestaje i povlači se. Mladež nije velik i nije puno ispupčen, skoro pa ravan sa kožom. Što se iritacije tiče ne znam, juče sam nosio torbu preko ramena, nisam siguran da li je to uticalo. Takođe da dodam, da me ne boli.
matke94
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2014 9:24 am

Post od matke94 »

Postovani, Dobar dan. Imao bih jedno pitanje u vezi promene mladeza. Naime, na levoj butini imao sam sasvim mali mladez, pre dva dana je pocrveneo, da juce se u krugu od oko 2cm sve pomodrelo, a crvenilo ne spada. Bio sam kod koznog lekara i dao mi je samo kremu( didermal) da mazem sedam dana pa na kontrolu. Da li je ovo crvenilo i modrina opasna? Hvala unapred.
Odgovori