Pomoć oko izbora kreme protiv bora

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Marija1989
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 15, 2011 3:35 pm

Pomoć oko izbora kreme protiv bora

Post od Marija1989 »

Imam 24 godine, i do sad sam koristila običnu Dove kremu za lice, ujutru. Ali sam primetila veći broj sitnih bora oko očiju, kao i bore na čelu i oko usana, pa sam razmišljala da počnem da koristim kremu protiv bora. Zanimaju me vaša iskustva i preporuke. Mislim da mi sad nije potrebna neka jaka krema protiv bora. Inače, nemam problematičnu kožu lica, sem bubuljica koje se javljaju povremeno.
Hvala unapred na odgovorima. :)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Re: Pomoć oko izbora kreme protiv bora

Post od Shomy »

Za umivanje blag sapun, a ujutru obavezno krema za zastitnim faktorom. Najvise sto kremom mozes da uradis za kozu, u smislu prevencije starenja, jeste zastita od sunca:).
Za uvece kreme sa retinolom.
Eventualno tretinoin (Trenova), ali za to bi vec morao dermatolog da te pogleda, pogotovu sto imas malo bubuljica, tretinoin, bi na pocetku malo pogorsao stvar sa bubuljicama, ali bi tretinoin vremenom regulisao i bubuljice.
Opet, ako nemas bubuljice, nema jos ni potrebe za tretinoinom.
Zimi moze i neka krema sa vocnim kiselinama:).
Najbolje svrati do dermatologa, da ne rizikujes:).
Kreme prilagodi svom tipu koze, ako je masnija, vodi racuna da budu lagane.
oljababic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 21, 2011 8:07 am

Post od oljababic »

NOva Dermix Skin Care kolekcija je vrh!
petars89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 13, 2011 11:50 pm

Post od petars89 »

Ajde ne prolupavajte se molim vas vise, ne mogu da vas slusam. :roll: Bore se smanjuju specijalnim dr (Derma-Rollerom) i to 3-4 tretmana sa iglicama od 1.5mm. Mora kolagen da se podstakne da te mrtve celije rasporedi i zategne kozu

Slika

Derma-Roller vam je oko 40-50e
Odgovori