Aleksandra* napisao:
пошто живимо у земљи где се некажњено може обмањивати, желела сам да овде поделимо искуства, бриге, савете.
Nazalost tako je. Obmanjivanje se ne kaznjava.
Zelela sam to da izbegnem pa sam se dobro informisala o razlici izmedju kozmetoloskih i medicinskih lasera i odlucila da trajnu epilaciju uradim medicinskim laserom
GentleLase PRO u Dermatoloskom centru Epilion.
Jesu najskuplji ali sam verovala da su najprofesionalniji i da je bolje da taj tretman urade lekari a ne neko iz kozmetickog salona.
Nazalost, veoma sam razocarana!
Iako se prilikom prvog tretmana potrude da budu ljubazni da bi vas zadrzali, vec na sledecem tretmanu videcete o cemu se zapravo radi.
Meni je posle prvog tretmana potkolenica oko 10-15% dlacica nestalo. Na pazuhu, gde je dlaka crna a koza najsvetlija, pa bi rezultati trebalo da budu najbolji, ni jedna. Ali tu nisam ni ocekivala bolji rezultat zato sto je doktorka na kraju pazuh zbrzala. Naravno, receno mi je da ce drugi tretman biti mnogo efikasniji.
Drugi tretman je bio ponizavajuci.
Ponasanje u stilu: "E, aj' sedi tu da otkacim ovo sto pre...".
Trajao je 6 puta manje nego prvi put, aljkavo, sve na preskok i sto je najgore potpuno druga prica sto se jacine lasera tice. Peckanje bukvalno nisam ni osetila. Ma, ni priblizno kao prvi put. Takodje, hladjenje je bilo drugacije (nema Cryogen-a ) ali, nazalost, nije ni bilo potrebno.
Meni je stvarno bilo neprijatno da kazem: da li mozete, molim Vas, da ne preskacete...
Posle dva dana, dlacice su porasle na svim preskocenim mestima, a tih mesta je bilo
mnoogo.
Posle dve nedelje porasle su i sve ostale. Rezultat isti kao da sam koristila depil kremu.
Potpuno sam razocarana.
Stvarno nisam ocekivala da se bave takvim prevarama.
Nije im dovoljno sto su preskupi, vec moraju i da varaju. A o odnosu prema pacijentu da ne govorim...
Bolje bi bilo da sam uradila epilaciju IPL-om u nekom kozmetickom salonu a ostatkom novca platila sebi letovanje.
Moj savet je da pogledate uputstva proizvodjaca onog lasera koji vas zanima. U tim brosurama mozete videti sve tehnicke detalje (Pulse Duration, Spot sizes, Fluence range itd.). Dobro se raspitajte, i pre nego sto pocne tretman pogledajte kako je podesen aparat. Takve stvari ne bi smeli da kriju.