Neobjasnjiv bol povrede lakta traje predugo
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Neobjasnjiv bol povrede lakta traje predugo
Udarila sam lakat pre skoro mesec dana, imala sam oteklinu koja je prosla (nije nista polomljeno). Oteklina je prosla a bolovi su i dalje ponekad neizdrzivi i nista mi ne pomaze. Probala sam tablete za bolove, injekcije, gelove za bol itd. Da li iko ima predstavu sta bi moglo prouzrokovati ovaj bol, jer lekar ne ume da objasni ovo sto mi se desava. Snimljena mi je ruka i nema niceg ozbiljnijeg na snimku.
Re: Neobjasnjiv bol povrede lakta traje predugo
Slikajte ponovo...pa kod ortopeda..
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Maj 16, 2010 3:01 pm
Majo,moze biti da ste pri toj povredi zapravo povredili i nerv pa zato to toliko traje.U svakom slucaju uradite ponovo snimak.
Ici cu ponovo da slikam ali me najvise interesuje kako da umanjim bol trenutno. Da li ima veze ako je povreda nerva i zna li iko kako se to ublazava? I sta da radim u tom slucaju, samo da cekam? Spremna sam bilo sta da probam 

Niste nam objasnili kako ste se udarili, kada ste slikali, ko vam je gledao snimak, da li ste nosili neku imobilizaciju i koliko, da li su bolovi povremeni ili stalni, da li su sa pojačali ili smanjili posle povrede, koliko dugo koristite analgetike, da li ste bili na fizikalnoj terapiji, koliko vam je da prostite godina...ovako šturo kako ste objasnili ne liči mi na povredu nerva, mada...
Ovako. Imam 30 godina. Relativno sam mrsava i pri povrsinskom pregledu lakta i ruke uopste, nema nikakve razlike izmedju desne i leve. Pala sam tako sto sam se okliznula na poslu, jednostavno sam pala na ledja i udarila lakat. Ledja sam jako povredila i idem na fizikalnu terapiju za to. Bila sam na magnetnoj rezonanci jednom, ali nista nisu mogli da utvrde od hematoma tada, pa cu otici jos jednom. Ne idem na fizikalnu za lakat, jer nema naizgled niceg sto nije u redu sa njim, osim bola.
Sto se tice lakta, fizijatar je pregledavao snimak i nema apsolutno niceg po njegovom misljenju sto bi objasnilo bol (nema preloma, naprslina, iscasenja). On je nekako vise fokusiran no povredu kicme, sto je razumljivo jer je povreda ozbiljna, ali mene lakat toliko boli da ne mogu da spavam i funkcionisem normalno. Bol je konstantan, samo se intenzitet malo menja, a inace me boli sada jace nego sto me je boleo pre recimo, par nedelja. Na analgetike su me odmah stavili, primala sam inekcije za bol, pila pilule, mazala gelove koje su mi preporucili, i nista mi ne pomaze. Nisam nosila nikakvu imobilizaciju.
Mislim, ne znam da li docaravam to, ali pored terapije za ledja, vrlo je tesko skrenuti paznju lekaru na lakat. On mi je doslovce rekao "ma proci ce to, dajte da vidimo ovo za ledja". Mene ovo strasno boli i izuzetno je iritantno, a stvarno nemam predstavu kako da ublazim ili da odganam konstatnu bol...
Ako je recimo, povreda nerava, da li ima veze na koji nacin se nosim sa bolom i koliko ce to da traje. Jel zna neko kakve jos mogucnosti sem povrede nerava mogu izazvati takav bol, i bilo kakav alternativni nacin da se sa time nosim? Isla bih kod privatnog lekara koji bi ovome mozda posvetio vise paznje ali nemam za to novca...
Sto se tice lakta, fizijatar je pregledavao snimak i nema apsolutno niceg po njegovom misljenju sto bi objasnilo bol (nema preloma, naprslina, iscasenja). On je nekako vise fokusiran no povredu kicme, sto je razumljivo jer je povreda ozbiljna, ali mene lakat toliko boli da ne mogu da spavam i funkcionisem normalno. Bol je konstantan, samo se intenzitet malo menja, a inace me boli sada jace nego sto me je boleo pre recimo, par nedelja. Na analgetike su me odmah stavili, primala sam inekcije za bol, pila pilule, mazala gelove koje su mi preporucili, i nista mi ne pomaze. Nisam nosila nikakvu imobilizaciju.
Mislim, ne znam da li docaravam to, ali pored terapije za ledja, vrlo je tesko skrenuti paznju lekaru na lakat. On mi je doslovce rekao "ma proci ce to, dajte da vidimo ovo za ledja". Mene ovo strasno boli i izuzetno je iritantno, a stvarno nemam predstavu kako da ublazim ili da odganam konstatnu bol...
Ako je recimo, povreda nerava, da li ima veze na koji nacin se nosim sa bolom i koliko ce to da traje. Jel zna neko kakve jos mogucnosti sem povrede nerava mogu izazvati takav bol, i bilo kakav alternativni nacin da se sa time nosim? Isla bih kod privatnog lekara koji bi ovome mozda posvetio vise paznje ali nemam za to novca...
Nisam pametan, čak i da je promakao neki "prelomčić" na snimcima teško da bi jedini klinički znak bio samo bol, sigurno bi zaostao neki blag otok i ograničenje nekih pokreta u laktu.
Slikajte se ponovo i pravac kod ortopeda, ako i on ne vidi ništa barem će vam napisati predlog za fizikalu...
p.s. Verovatno bi nam pomenuli da ste i ranije imali neke tegobe vezane za isti lakat, ili specifične ponavljane pokrete u istom vezane za posao/hobi?
Slikajte se ponovo i pravac kod ortopeda, ako i on ne vidi ništa barem će vam napisati predlog za fizikalu...
p.s. Verovatno bi nam pomenuli da ste i ranije imali neke tegobe vezane za isti lakat, ili specifične ponavljane pokrete u istom vezane za posao/hobi?
imam isti, tj. slican problem... Danas sam dobio udarac od druga u lakat i imam bolove ne znam sta da radim, dok mirujem nista ali cim pocnem da pomeram ruku boli uzasno.. :/