Pozdrav, prvi put pisem ovde pa bih zamolio za pomoc.
Naime, prosle nedelje sam bio kod dermatologa kako bih se resio bubuljica na čelu, i dobio sam ovu dijagnozu.
Anamneza i status: na čelu tačkaste i lividne makule u komedoni retke papule
Terapija:
skinorem krem uveče u tankm sloju na kožu čela i nosa
effaclar gel za paranje lica 2x dnevno
acnomega 200 ujutru (Exfoliac)
Pridržavam se ovoga već nedelju dana medjutim u poslednja dva dana koža je pocela skroz da mi se ljušti i to izgleda odvratno, ne znam da li je normalno da se oseća jako peckanje nakon stavljanja kreme, posto mi se i to desava.
Da li bih trebao opet da posetim dermatologa ili da se i dalje drzim ove terapije, inače, kao da mi se promenio ten u predelu čela gde stavljam kreme i bubuljice su dosta manje vidljive, medjutim koža mi je opet skroz suva i celo čelo mi se ljušti pa ne znam da li je to normalno u procesu terapije ili ne, a i izgleda vrlo ružno.
Svaka pomoc mi je dobrodošla, i nadam se da mi neko ovde može pomoći.
Hvala unapred.
Ljuštenje kože u predelu čela
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 17, 2013 12:32 am
Re: Ljuštenje kože u predelu čela
Mislim da je to posledica tih krema koje ti je doktor prepisao i da trebas da nastavis sa tim. Verovatno ti je doktor i rekao koliko dugo trebas to da koristis. I ja sam imala problema sa bubuljicama i aknama u toku koriscenja lekova preutala mi se koza i ljustila. Ne bi trebalo to da te zabrinjava. Verovatno ce ti ako budes isao na kontrolu posle promeniti opet neke druge kreme. Ja kada sam isla kod dermatologa onu su mi objasnjavali da ce mi se ljustiti koza od nekih preparata.
Re: Ljuštenje kože u predelu čela
MIslim da nemaš razloga za brigu, jer verovatno ti preparati sadrže voćne kiseline koji vrše piling kože. Ja koristim Acne Intensive Formulu i isto to mi se deđavalo na početku,ali je brzo prošlo...Nemke995 napisao:Pozdrav, prvi put pisem ovde pa bih zamolio za pomoc.
Naime, prosle nedelje sam bio kod dermatologa kako bih se resio bubuljica na čelu, i dobio sam ovu dijagnozu.
Anamneza i status: na čelu tačkaste i lividne makule u komedoni retke papule
Terapija:
skinorem krem uveče u tankm sloju na kožu čela i nosa
effaclar gel za paranje lica 2x dnevno
acnomega 200 ujutru (Exfoliac)
Pridržavam se ovoga već nedelju dana medjutim u poslednja dva dana koža je pocela skroz da mi se ljušti i to izgleda odvratno, ne znam da li je normalno da se oseća jako peckanje nakon stavljanja kreme, posto mi se i to desava.
Da li bih trebao opet da posetim dermatologa ili da se i dalje drzim ove terapije, inače, kao da mi se promenio ten u predelu čela gde stavljam kreme i bubuljice su dosta manje vidljive, medjutim koža mi je opet skroz suva i celo čelo mi se ljušti pa ne znam da li je to normalno u procesu terapije ili ne, a i izgleda vrlo ružno.
Svaka pomoc mi je dobrodošla, i nadam se da mi neko ovde može pomoći.
Hvala unapred.