Pozdrav svima, nov sam na forumu pa se unapred izvinjavam ako sam pogresno otvorio temu.
Potrebna mi je informacija o nacinu previjanja penisa nakon operacije fimoze, prelistao sam sve teme na forumu vezane za fimozu ali nisam nasao konkretan odgovor za ono sto meni treba a kako je glavna tema mrtva jos od 2007 godine rekoh ajde ovako da pitam za informaciju.
Elem, uradjena mi je operacija fimoze pre dva dana (cetvrtak) u drzavnoj bolnici. Operacija je odradnjena laserskim putem relativno brzo i bez ikakvih komplikacija. Zadrzali su me u bolnici jedan dan cisto iz predustroznosti i juce sam pusten kuci. E sad u otpusnoj listi pise pored terapije lekovima i da se svaki drugi dan javljam u nadleznoj ambulanti na previjanje, kako je meni to cimanje, odlucio sam da se sam previjam. Tokom boravka u bolnici doktor mi je rekao da kupim onu mast za oci i da je mazem na celom glavicu i gde su konci pre svakog previjanja dok su mi sestre rekle da koristim cedjenu mlaku vodu od kamilice za ispiranje penisa. Juce pre pustanja doktor mi je previo ranu tako sto je samo skinuo neku vrstu samolepljivog zavoja ispod koga je stojala samo omanja gaza. Tokom previjanja sam video da nema nikakvog otoka niti krvarenja (tada mi je i rekao da mazem onu mast za oci). Ponovo je samo uzeo omanju gazu i stavio manju dozu povidona (jod) i umotao je u predelu savova i opet vratio taj neki elasticno-samolepljivi zavoj.
Ono sto mene sada konkretno zanima je da li da ranu, predeo gde su savovi, ispiram hidrogenom za ispiranje ili samo da koristim tu vodu od kuvane kamilice i da li nakon toga trebam da stavljam jod i onu mast za oci ili jedno ili drugo ili samo suvu gazu, znaci ovaj deo mi je najbitniji, sa cime da ispiram ranu, da li moze prvo hdrogenom pa onda opet sa tom vodom od kamilice i onda nakon toga da namazem mast pa da li da stavljam jod uopste preko masti ili ne?
Zahvalan unapred na odgovoru.
Nacin previjanja penisa nakon operacije fimoze
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jun 14, 2014 2:38 pm