Potkožna upala i gnoj

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
i_v-a-n_a
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 28, 2014 8:10 pm

Potkožna upala i gnoj

Post od i_v-a-n_a »

Poštovani/a,

na donjem delu zadnjice, blizu analnog otvora u septembru prošle godine sam počela da osećam neki kao 'kliker'. U početku se ništa nije videlo od spolja, samo se pod dodirom osećalo. To se malo povaćavalo i onda se recimo negde u oktobru, novembru, otvorilo. Izlazio je gnoj. Bolelo me je dok je upaljeno, pa se onda malo smiri i tako u krug. Početkom decembra sam otišla kod dermatologa. Dala mi je da mažem Ihtamol i Elocom, jedno uveče, drugo ujutru. Tako sam mazala oko dva meseca. Onda sam opet otišla kod doktorke, opet dermatologa, ali druge doktorke. Ona je rekla da to nikako ne može da se smiri bez operacije. Rekla je da operacija nije hitna, ali da neće proći bez toga. I rekla mi je da nastavim da mažem ove dve kreme dok se ne odlučim da odem na operaciju, to je bilo u martu. Onda sam u aprilu otišla kod hirurga. Pogledala je to, i rekla da to nije išta strašno. Rekla mi je da mažem kremu za lice sa sumporom, i da će to proći. Mazala sam, i nije prošlo. Onda sam joj se u maju opet javila i otišla opet da to pogleda. Rekla je da dođem da će da mi secne to, da malo poveća otvor da izađe iznutra nešto ako želi da izađe. I uzela sam da pijem Palitreks. Čistila sam sa jodom i hidrogenom. Malo je delovalo da se smiruje, međutim nije se baš smirilo. Prošle nedelje je uradila bris toga.
Jutros sam bila na kontroli. Stigli su nalazi brisa - Escherichia coli. Uzela sam da pijem Panklav. Doktorka mi je rekla da samo nastavim da tu ranicu redovno čistim jodom i hidrogenom, i da dođem na kontrolu kad završim sa antibiotikom. To je sada ranica prečnika 1cm, ima gnoja povremeno.
Trenutno imam i malo više sekreta, neutralnog je mirisa i beličaste boje, ništa me ne svrbi niti pecka.
Doktorka je rekla da misli da će se rana smiriti ovako. Kaže da bi morala duboko da seče, jer ide u dubinu par centimetara, ali da ne želi to da radi, jer tu ima i žlezda nekih, i debelo crevo je blizu, pa ne bi da petlja tu. U nekom momentu je rekla da je možda i neka žlezda upaljena, pa da odem kod ginekologa da to pogleda.

Da li možda znate šta bi moglo da bude? Koliko dugo Escherichia coli može da stoji u organizmu, a da se to ni ne primeti, tj. da nema nikakvih simptoma? Takođe po internetu čitam da je Escherichia coli uglavnom infekcija urinarnih kanala, da li je to tačno? Biću veoma zahvalna na bilo kakvom komentaru ili savetu.
Vokabular
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 08, 2013 9:39 am

Re: Potkožna upala i gnoj

Post od Vokabular »

Ovo mi je neverovatna priča......
boba5555
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 23, 2013 9:34 pm

Re: Potkožna upala i gnoj

Post od boba5555 »

I meni deluje malo čudno, kao i šaljivo.

i_v-a-n_a, izvini ako grešim, ali nemoj se sprdati sa nama na forumu. Takođe, što se tiče tvog komentara :"da malo poveća otvor da izađe iznutra nešto ako želi da izađe.", gnoj baš ne želi da izađe. Da želi da izađe ne bi ni ostajao unutra, nego je potrebno namazati nečim ili lečiti to. Pretpostavljam da si mislila na gnoj kad si rekla da želi da izađe, jer ne vidim šta bi drugo "trčalo" unutra.
Odgovori