Treba mi pomoc u vezi pripreme za spermogram

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Sawyer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 30, 2013 9:43 pm

Treba mi pomoc u vezi pripreme za spermogram

Post od Sawyer »

Ovako imam varikocelu i treba da radim spermogrm da se vidi da li je varikocela stetna.

Sad doktor mi je rekao period apstencije kako se vec kaze da bude 5 dana sto znaci da ne treba da ejakuliram za tih 5 dana.

Sad imam vazno pitanje. Da li je dobro da masturbiram za tih 5 dana a da ne ejakuliram? Ne znam da li je to dobro ali meni se cini da ako se uzbudim mnogo za tih 5 dana pa kad budem konacno ejakulirao da ce biti vise sperme pa ce valjda i rezultati biti bolji.

To je neko moje misljenje molim da neko potvrdi ili odrekne.
Molim vas ako citate ovo recite bilo koje misljenje :)
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Treba mi pomoc u vezi pripreme za spermogram

Post od Dr011 »

ne, nemoj da masturbiras bez ejakulacije, nema potrebe za tim, a nije ni dobro, jer nakon svake masturbacije je pozeljno ejakulirati...tako da potpuno izbegavaj bilo kakvu seksualnu aktivnost 4-5 dana pre davanja uzorka, poenta je da ne izbacujes semenu tecnost nekoliko dana pred analizu kako bi se obezbedio uzorak koji ce dati realan rezultat...
Odgovori