Pozdrav svima,
Izvrnuo sam domali prst na desnoj šaci (tačnije, metatarsofalangealni zglob IV prsta). Izvrnuo sam ga prema malom prstu, u zglobu koji ga spaja sa šakom. U bolnici su ga uslikali, navodno nema lomova (nalaz radiologa), i stavili su mi longetu na 7 dana. Poslije 7 dana sam otišao na kontrolu, i kada su mi skinuli longetu, prst me je još bolio u tom zglobu (dio između domalog i velikog prsta) i doktor je rekao da možda ima ipak mala fraktura ili šta već (kao nije 100% siguran, ali klinički mu liči da je možda mali dio kostinapukao) i stavili su mi gips na još 7 dana. To je bilo prekjuče.
Danas sam slučajno pričao sa sportskim fizioterapeutom i rekao mi je da hitno skinem gips, jer ću zeznuti i prst i šaku. Kaže da oni odmah skidaju gips pacijentima koji nemaju lomova i da je česta pojava da ortopedi stavljaju gips, a da oni odmah skidaju. Kaže da u slučaju kao što je moj ne treba gips, da su vjerovatno samo istegnuti ligamenti (ili tetive, ne sjećam se koje od toga). I sada ne znam šta da radim...ortoped kaže jedno, fizioterapeut drugo...imate li neki savjet?
Povreda - Ortoped vs Fizioterapeut
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato