Postovani citaoci:))))
Imam jedno pitanjce za vas.
Ja i moja lepsa polovina pokusavamo 5 meseci(bezuspesno:((() da dobijemo bebicu
Ona ima 25(uskoro 26) a ja 28.
Kod nje je sve ok a kod mene los spermogram(već sam pisao o tome)
Svega 7.500.000 i 3% progresivnih, 19% dobro pokretljivih, 62% slabo pokretnih i 16% nepokretnih.
Mislim da je nepravilnst 11%...šta znam šta rece, nepravilna forma..
E sada, ona je rekla da uradim još 1 ili 2 spermograma pa dalje da pricamo i sa njom se slazem a to mi je vas nekoliko i odavde preporucilo.
Pricali smo sa njom(doktorkom) šta i kako dalje ako ne uspi prirodnim putem i ona je kao jednu od zadnjih varijanti spomenula i IVF
naravno, to je još daleko od nas, ali sam se malo raspitao i oko toga.
Koliko sam razumeo, to je dete iz epruvete:)
Koliko sam razumeo, sansa za dvojkama je mnogo veca(sto bih ja i voleo:))..
Međutim, nigde nisam pronasao zašto je tako mala sansa za uspesnim zacecem putem IVF
Doktorka je rekla da je u bolnici gde sam se ispitivao sansa za uspesnoscu 30%
Zanima me zašto samo 30%
Ako je problem do mene da ne mzoemo prirodnim putem jer ih malo ima, ok..ali i od tih 7500000 ima 3% tih valjda progresivnih, najboljih sto je opet 225.000 progresivnih...11% normelnog oblika(mada ne znam da li je 11% normalnog oblika ili 11% nenormalnog ali aj neka bude da je 11% normalnog oblika..to je opet sasvim dovoljno.
Znam da se po jednoj celiji koristi 100.000 najboljih a da se maximalno stavljaju 2 celije..tj 2 se oplodnjavaju..
Zanima me zašto je onda sansa tako mala (30% za oplodnju) ako se od mene dakle uzme sve najbolje a kod lepse polovine sve ok?!?
Isto tako i za inseminaciju..sansa je 8%..a opet na isti fazon funkcionise...
Može li neko da mi pojasni od čega to sve zavisi?
Vestacka oplodnja
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:20 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Asistirana reprodukcija
IVF spada u metode asistirane reprodukcije, od kojih je najednostavnija inseminacija a najkomplikovanija mikrofertilizacija. Odabir metode zavisi od spermograma, naravno i od nalaza kod partnerke.
Sa muske strane, uvek se prvo pokusa sa iznalazenjem moguceg razloga za los spermogram, a zatim se pokusa sa lecenjem u cilju postizanja poboljsanja. Tek ukoliko ne dolazi do poboljsanja ili je ono nedovoljno , razmislja se o metodama asistirane reprodukcije.
Procenat postignutog odgovara kod IVF u vecini centara se krece oko 30 %, jos je nizi za ICSI, gde je teoretski dovoljno prisustvo samo jednog spermatoyoida. Tesko je tacno navesti razlog ali treba imati u vidu da je neplodnost, uprkos brojnim proucavanjima jos uvek velika nepoznanica cak i za strucnjake koji se time bave.
Sa muske strane, uvek se prvo pokusa sa iznalazenjem moguceg razloga za los spermogram, a zatim se pokusa sa lecenjem u cilju postizanja poboljsanja. Tek ukoliko ne dolazi do poboljsanja ili je ono nedovoljno , razmislja se o metodama asistirane reprodukcije.
Procenat postignutog odgovara kod IVF u vecini centara se krece oko 30 %, jos je nizi za ICSI, gde je teoretski dovoljno prisustvo samo jednog spermatoyoida. Tesko je tacno navesti razlog ali treba imati u vidu da je neplodnost, uprkos brojnim proucavanjima jos uvek velika nepoznanica cak i za strucnjake koji se time bave.
Specijalistička urološka ordinacija TTC
Tel. 011 412-471
Tel. 011 412-471
Re: Asistirana reprodukcija
Hvala puno na objasnjenjuvinka napisao:IVF spada u metode asistirane reprodukcije, od kojih je najednostavnija inseminacija a najkomplikovanija mikrofertilizacija. Odabir metode zavisi od spermograma, naravno i od nalaza kod partnerke.
Mozete li mi molim vas jos odgovoriti da li postoji mogucnost da prilikom sledece analize moj spermogram bude dosta bolji?
Hvala unapred
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:20 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mogucnost da sledeci spermogram bude bolji teoretski postoji, jer spermogram varira seyonski a i od uticajem drugih faktora kao sto su zamor, prolayne infekcije, ne samo poslnih organa i slicno. Vitamini svakako pomazu, ali postoje i mnogo efikasniji lekovi, koje moze da odredi samo urolog koji se bavi problemom muske neplodnosti, posle ucinjenih neophodnih pregleda.
Specijalistička urološka ordinacija TTC
Tel. 011 412-471
Tel. 011 412-471
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 22, 2014 9:39 pm
Re: Vestacka oplodnja
Dobro vece....ja sam ovde nova...evo muka i mene naterala...... da pocnem iz pocetka.... klomifen 5dana nakon toga pregnil od 10000,inace problem je kod mog supruga jer ima smanjen broj i smanjenu pokretljivost spermatozodia ali dr je rekao da su granicne vrednosti i da ce uspeti insemin. (inace mu je dao proxeed koji pije vec mesec dana za ubrzanje). Uradjena inseminacija swim up i danas je 10ti dan od intervencije, Dr. mi je rekao da se javim 15tog dana ali ja ne mogu da docekam ponedeljak i eto danas kupila urino test koji je pokazao negativan rezultat
da li sam poranila? ili je to ipak tacan rezultat? Da li neko ima slicnih iskustava i ako ima nekoga ko zna neka mi odgovori MOLIM VAS.... hvala unapred. Pozdrav.

Za rezultat posle inseminacije je rano, izvadi krv za 3-4 dana da proveris i bices sigurna.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 22, 2014 9:39 pm
Hvala ti puno Tanja, sve vreme se nadam da je tako, da nije u redu rezultat. Vratila si mi nadu. Hvala ti.tanja68 napisao:Za rezultat posle inseminacije je rano, izvadi krv za 3-4 dana da proveris i bices sigurna.