Надам се да неко са правим искуством и знањем може да ми објасни неке ствари и помогне. Прича креће...
Пре три месеца сам чисто из превентивних разлога дао да се ураде брис гланса и уретре. Брис уретре је дошао уредан, док је брис гланса био позитиван на Pseudomonas Aerogunis (на анализи пише да се налази у маси). Реко, неће бити проблема да се излечи јер је била сензитивна на све антибиотике. Препосали су ми ciprocinal и gentamicin. Терапију сам испоштовао како треба. Лекар ми је рекао да треба да дам брис поново, али три недеље после завршетка терапије да би налази осликавали реално стање. Налаз тог бриса сад је Enterococcus Faecalis[/is у великом броју, која је резистентна на све антибиотике осим на најјаче које се дају иглом! Аааајде сад докле више! Нисам имао однос од месец дана пре почетка терапије до данас (дугогодишња девојка није ту, а и дефинитивно нисам добио то од ње јер је она скоро урадила брис, а и користимо заштиту и не практикујемо анални секс), а и водим ненормалну хигијену, скоро опсесивну, од када сам навуко прву бактерију.

Је л' може неко да ми објасни како је могуће да сам се заразио са овим бактеријама (негде сам читао да су баш ове честе појаве по болницама)?
Је л' ће то тако наизменично да се мењају бактерије док не дође нека која ће бити резистентна на све антибиотике?
Свака помоћ, информација и мишљење је више него добродошло!
До победе!

Хвала!
P.S. Интересује ме исто да ли пре сваког наношења препрата (креме, масти) треба да се третирана површина (гланс) претходно опере?