Dobar dan svima.Imam 18 godina i bavim se rvanjem i kik boksom.Da ne duzim, osetio sam bolove pre 3 meseca u dodnjem delu ledja samo kada se ispravljam, kao da me nesto stisce, ignorisao sam to u pocetku misleci da nije nista, isao sam na treninge radio teretanu sve.Onda mi je bilo sve gore u jednom trenutku mi je tezak bio svaki pokret koji napravim, isao sam kod doktora, reko je da nije nista odradio sam fizikalnu terapiju, mirovao sam, mazao raznorazne gelove ali nista nije pomoglo.Obratio sam se ponovo lekarima i rekli su mi da uradim magnetnu rezonancu.Uradio sam je sad u Petak, i za par dana idem sa nalazom u bolnicu.E sad na nalazu mi pise ovako, napisacu samo zakljucak:
znaci pocetne periferne ostefitoze i izrazenih Smorlovih hernija na svim lumbalnim prsljenovima u ddg u sklopu razvojne konstitucionalne spondilopatije, diskopatija L2-L3, L3-L4, granicna kongenitalna stenoza spinalnog kanala.
Sad videcu sta ce mi doktor reci, al' mene zanima da li cu moci da se vratim treningu punog inteziteta, jer mi je to jako vazno i zelim time da se bavim, ali evo 2 meseca ne radim nista,sad nije toliko jak bol i mogu da radim sve, ali kao sto sam napisao sto vise forsiram sve je gore i stalno je prisutan na taj neki pokret.Da li moze nesto da se uradi povodom toga, spreman sam da uradim sve sto je moguce da budem u stanju da se vratim treningu.
Izvnjavam se ako sam promasio podforum.
Osteofitoza, Smorlova hernija, diskopatija
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: Osteofitoza, Smorlova hernija, diskopatija
Da dodam samo zaboravih da napisem, ispravljena lumbalna lordoza, diskretna sinistrokonveksna skolioza.
Re: Osteofitoza, Smorlova hernija, diskopatija
Da li neko uposte i gleda ove nase postove?