Bradavice na rukama

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
bobi krofna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 09, 2005 1:55 am

Bradavice na rukama

Post od bobi krofna »

Imam jako puno veoma sitnih bradavica koje se nalaze na gornjim stranama obe sake i jedva se primecuju.Bilo ih je manje ali posle terapije roakutanom one su prosto "eksplodirale" i sada ih ima sigurno stotinak.Mislim da je zvanicna dijagnoza "veruke planae" ili nesto slicno.Probao sam da ih uklonim tecnim azotom i mnogim "narodnim" lekovima ali bezuspesno.Ukoliko neko ima savet kako da se efikasno resim ove napasti(laser,krema,melem,bilo sta) molim neka javi.Napominjem da je ove bradavice tesko tretirati jer ih ima puno i gotovo su u ravni koze pa mi treba nesto cime cu ,prakticno,tretirati celu povrsinu koze a ne svaku bradavicu pojedinacno.Unapred hvala...
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Mozda ne bi bilo liose, mi smo imali relativno dobro iskustvo sa primenom 0,05 % tretinoina u periodu dovoljnom da izazove crvrnilo i iritaciju koze. Posle kratkog perioda neprijatnog peckanja koze cesto dolazi i do regresije bradavica. Mozete pokusati i da nekoliko njih unistite laserom i kasnije mazete Herpigen mast, preparat na bati glicirize glabre koja stimulise proizvodnu interferona i tako stiti okolne celije od napada virusa.
Moze se i terapija tecnim azotom primenjivati uz pomoc Brajmilove krioboce-bolje i lakse se dozira! A ako sve ovo ne uspe ostaje nam baba Ruza! :wink:
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
bobi krofna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 09, 2005 1:55 am

Post od bobi krofna »

Hvala na savetima.Ja sam krio terapiju vec probao ,sigurno 7-8 puta, ali zbog toga sto su bradavice jako sitne nisu mogle da se tretiraju zasebno pa su izgoreli kozu i tu je bio kraj.Laser mi zvuci ok ali ja ne bih mogao da skinem njih nekoliko jer je cela povrsina zahvacena pa bi moralo da se skida sve,kao sto sam rekao ima ih sigurno stotinak.Ostaje mi eventualno da probam pomenuti rastvor samo mi javite gde mogu da ga nabavim i kako da koristim ili preporucite nekog ozbiljnog doktora da to skinemo sve laserom.Cuo sam da od lasera ostaju oziljci pa se ne bih svakome "dao u ruke".I na kraju,bio sam i kod "baba Ruze", samo se zove baba Mira, pa nista.Bajala,bajala a bradavice su i dalje tu :-? .Da ne spominjem da sam probao mokracom,belim lukom,crnim lukom,raznim "domacim" kremama,mleko od maslacka,cedjenu jabuku i ko zna sta jos u poslednje dve godine!Pozdrav...
SARAH
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2004 2:00 am

Post od SARAH »

Da li si probao mleko od smokve?
Kad sam bila mala smokvino mleko mi je skinulo bradavice,i nikada se ise nisu vratile!
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

javite se dr Miodragu Lazovicu tel 011 18 28 98. Ja bih da imam slican problem isla kod njega
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Бо&am
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 03, 2006 11:37 am

Post od Бо&am »

Мени течни азот, смоквино млеко и трава росопас нису помогли.
Немојте да лечите последицу него узрок.
Узрок појаве брадавица је пад имунитета.

"ECHINACEA" капи, "Др. јосиф панчић" или "IMUNAL", "Лек, Љубљана". су препарати за повећанје имунитета који имају да се купе и у државним апотекама у Србији.
Пију се 3 пута дневно по 30 капи (2,5 ml) са мало воде. Смеју се пити 8 недеља.
ПОГЛЕДАЈТЕ УПУТСТВО.

Тиме сам ја уклонио моје брадавице које су услед тога саме од себе нестале.
plex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 16, 2006 11:46 pm

scholl

Post od plex »

U apotekama ima school-ova krema ne znam kako se zove ali je namenjena za bradavice, Pakovanje je malo kao tuba hidrociklina ali je (bar meni) pomogla. Posle dva mazanja sam ostao bez svih bradavica
Odgovori