Pre nekih nedelju dana poceo je moj pakao. U pocetku sam mislila da me nesto grize, komarci bubice i sl, posto sam na dva tri.mesta videla nesto veoma slicno ujedu komarca samo manje i jako je svrbelo. Zatim mi se isto pojavilo na preponama, samo vece- izgledale su kao bubuljice. Prvo sam se prepala ali sam shvatila da je nemoguce da sam zakacila polnu.bolest i pomislila da su to urasle dlake, ali uzasno.je svrbelo. Juce se taj "osip" prosirio svuda po telu, par po rukama, stomaku i mnogo po butinama (s unutrasnje strane) kao i onih par na preponama ali i na zadnjici i u onom "procepu" (nzm.kako bih se finije izrazila).
Trenutno imam problem sa zdravstvenim osiguranjem i najranije cu.uspeti da posetim doktora krajem sledece nedelje, a polako pocinjem da panicim.
Imam 20 godina, nikada ni.na sta nisam bila alergicna, nisam sklona bubuljicama, nemam problematicnu kozu sem povremenih uraslih dlaka.
Molim za odgovor, hvala unapred
Osip,alergija ili...?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Apr 13, 2014 9:27 pm
Re: Osip,alergija ili...?
Sličnih smo godina i identičan problem je i kod mene. Nemam pojma šta je i prilično sam se iscimao. Imam ih i po stopalima sa strane, po butinama i par na ruci. I sve ih je više... Na početku su blago crvene, zatim baš crvene a posle postanu ljubičaste. Zanimljivo je da su u sredini, sitno, tamno crvene boje, kao kod uboda.
Verujem da stres pogoršava situaciju jer sam danas prilično pod stresom i primetio sam da su se pojavile nove crvene tačkice.
Sutra ujutro ću otići kod dermatologa pa ću ti javiti šta se dešava.
Verujem da stres pogoršava situaciju jer sam danas prilično pod stresom i primetio sam da su se pojavile nove crvene tačkice.
Sutra ujutro ću otići kod dermatologa pa ću ti javiti šta se dešava.
Jao ubija kako svrbi a kako se cesem imam utisak da ih je sve vise :O ajde javljaj... iscekujem nestrpljivo 

-
- Novi član
Jutros sam sa uputom od ranije (uput koji imam se ne odnosi na sadasnji problem ali je vazeci i dalje) otisao do dermatologa ali me nisu hteli primiti odmah vec su mi zakazali za 2 nedelje iako sam im rekao da mi ni ne zakazuju ako me ne zele odmah primiti. Razumem da se treba zakazati ali sam ipak ovo smatrao hitnim, mada nisu tome pridavali znacaj.
Posle toga sam otisao do lekara opste prakse, gde takodje treba zakazati unapred, ali su su mi tu izasli u susret i pregledali me.
Po recima doktorice, imam buve, iako nemam kucnih ljubimaca, zivim u stanu i u prethodnom periodu nisam bio u prirodi, niti me gotovo uopste ne svrbe crvena mesta (sto je i razlika izmedju nasih simptoma).
Receno mi je da saperem svu odecu i promenim posteljinu gde spavam i dobio sam mast Sinoderm 0.25 mg/g da mazem dva puta dnevno na crvena mesta. Ukoliko se ne povuce kroz 5 dana, treba da se javim opet.
To bi bilo to ukratko.
Posle toga sam otisao do lekara opste prakse, gde takodje treba zakazati unapred, ali su su mi tu izasli u susret i pregledali me.
Po recima doktorice, imam buve, iako nemam kucnih ljubimaca, zivim u stanu i u prethodnom periodu nisam bio u prirodi, niti me gotovo uopste ne svrbe crvena mesta (sto je i razlika izmedju nasih simptoma).
Receno mi je da saperem svu odecu i promenim posteljinu gde spavam i dobio sam mast Sinoderm 0.25 mg/g da mazem dva puta dnevno na crvena mesta. Ukoliko se ne povuce kroz 5 dana, treba da se javim opet.
To bi bilo to ukratko.
Poslednja izmena od RiKKanovic u Pon Apr 14, 2014 1:46 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Uff, hvala ti... Otici cu svakako i ja do doktora, al sad mi je malo lakse
Hvala jos jednom
Hvala jos jednom

-
- Novi član
Nista. Javicu se ako bude promena 

Dakle, doktori ne znaju sta mi je
Ni opste prakse ni dermatolog
Kazu prerano.je da se utvrdi da li je suga, ali meni je to nemoguce jer niti sam se izlagala rizicima (bazen, tudja posteljina), niti roditelji i decko imaju simptome. U medjuvremenu se osip prosirio skroz po pubicnom delu gde su jos uvek prisutne one bubuljice (sa strane uz prepone do dole, 3 kom), plus prema listovima i polako se siri.prema gore
Rekli su da opet dodjem u utorak ako se ne smiri a pripasali su mi lek.protiv alergije (?). Tako da, ako iko ovde.zna.o cemu bi moglo da se radi molim da se javi. Hvala
Ni opste prakse ni dermatolog
Kazu prerano.je da se utvrdi da li je suga, ali meni je to nemoguce jer niti sam se izlagala rizicima (bazen, tudja posteljina), niti roditelji i decko imaju simptome. U medjuvremenu se osip prosirio skroz po pubicnom delu gde su jos uvek prisutne one bubuljice (sa strane uz prepone do dole, 3 kom), plus prema listovima i polako se siri.prema gore
Rekli su da opet dodjem u utorak ako se ne smiri a pripasali su mi lek.protiv alergije (?). Tako da, ako iko ovde.zna.o cemu bi moglo da se radi molim da se javi. Hvala
-
- Novi član
Jesi ti resila svoj problem?
Ja sam kupiosprej Tyra X protiv nekih insekata i evo vec nedelju dana nemam nove crvene tacke. Tacnije, pojavile su mi se dve, al za jednu mislim da je bobuljica a za drugu bas nisam siguran. Jbg, sad se cimam na svaku promenu na telu
Ja sam kupiosprej Tyra X protiv nekih insekata i evo vec nedelju dana nemam nove crvene tacke. Tacnije, pojavile su mi se dve, al za jednu mislim da je bobuljica a za drugu bas nisam siguran. Jbg, sad se cimam na svaku promenu na telu

konacno sam dobila uput, otisla na polikliniku- infekcija od depilacije. dobila terapiju al stanje se u medjuvremenu pogorsalo- sredstvo protiv suge mi je jako isusilo kozu
mazem se i cekam...
mazem se i cekam...