Pozdrav drustvo, veoma cenim Vas trud i posvecenost pa sam odlucio da podelim sa Vama neke moje dileme i strahove.
Pre neki dan uradio sam test na HIV u privatnoj laboratoriji Biomedica i posle 4-5 sati od vadjenja krvi dobio sam rezultat na mail na kome je pisalo: NEREAKTIVAN, metoda CMIA
Nedugo posle sam citao po netu o toj CMIA metodi. O njoj se govori samo na stranim sajtovima na engleskom. U Srbiji nisam naisao ni na jedan tekst koji pominje ovu metodu za testiranje na HIV. Ono sto se moze procitati na engleskom je zaista za svaku pohvalu, (4. generacija, skracen period prozora, itd, itd...)
Ali ipak, mene brine pouzdanost te metode kod nas buduci da sam cuo da se u Srbiji uglavnom koristi ELISA i pouzdanost privatnih laboratorija generalno jer ni jedna koju sam ja citao nije akreditovana za analizu HIV-a. A moje strahove je pojacala cinjenica da sam davno u novinama procitao neki tekst da je covek dva puta testiran pozitivno u klinici za infektivne bolesti a negativno u nekoj privatnoj laboratoriji.
MOLIM, MOLIM, MOLIM za pomoc!!!
METODE ZA HIV TEST
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
Re: METODE ZA HIV TEST
Ne znam za Biomedica ali Konzilijum je akreditovan za hiv 1/2 combi. Ako si sumnjicav idi u gradski zavod za javno zdravlje, konsultuj se i uradi besplatan test. O cemu je zapravo rec? nezasticeni odnos? kada?
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 08, 2014 7:38 am
Re: METODE ZA HIV TEST
Uradio sam i u studentskoj poliklinici isto i ponovo je negativan. Da, u pitanju je rizican kontakt od pre 12 godina.