Weber???

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
miracool
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 10:33 pm

Weber???

Post od miracool »

E ovako moj svekar je dobio uput da radi neki test koji se zove Weber!
Ja zaista ne znma sta je to a evo danas je dobio i nalaz na kom pise Weber 3 x = POZITIVAN !
Da li mi mozete objasniti sta je to i kakav je to nalaz kao i njegov nalaz!
Puno puno haval unapred!
kdanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kdanijela »

Da li ima neke veze sa ispitivanjem sluha? Koliko ja znam, postoji nekakav Weberov test kojim se ispitije sluh, ali ne znam detalje...
miracool
Novi član
Novi član

Post od miracool »

Joj ne znam!! :lol:
miracool
Novi član
Novi član

Post od miracool »

Mislim da ima veze sa stolicom...
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Weberova proba je hemijska metoda za dokazivanje okultnih krvarenja u gastrointestinalnom traktu. Uzimaju se najmanje uzorci tri stolice.
Dokazivanje okultne krvi u stolici ima značaj kod ranog otkrivanja nekih neoplastičnih, infektivnih, inflamatornih oboljenja gastrointestinalnog trakta, hemoroida itd.
Kako je Weber u ovom slučaju pozitivan, a pretpostavljam da je vaš svekar stariji gospodin, trebalo bi da uradi ekploraciju gastrointestinalnog trakta tj. ezofagogastroduodenoskopiju i kolonoskopiju da bi se eventualno utvrdilo odakle potiče to krvarenje.
Odgovori