Pozdrav
U zadnje vrijeme cesto imam potrebu da gutam pljuvacku, i tako zagledam se u ogledalo da vidim sta je to na kraju jezika i vidim u dubini blago povecane papile i malo bijelih naslaga na jeziku. Ono sto me navjise zabrine je to da sam vidio neku izbocinu za koju sam kasnije saznao da je vrh epiglotisa, viri nekih 1 cm iza jezika, nakon sto do kraja isplazim jezik. Nakon toga sve cesce imam potrebu da gutam, i cini mi se da sve vise i vise osjetim epiglotis, jako ruzan osjecaj, kao da nesto stoji u grlu a nece da ode. Ne ometa me prilikom disanja niti prilikom gutanja hrane, ali me brine jer je jako neprirodan osjecaj. Bio sam kod specijaliste ORL, obavio pregled, rekla je da sumnja da blazi oblik kandide na jeziku, ali za epiglotis mi nista nije reka, kao da je to normalno. Uradio sam bris grla i nosa, cekam rezultate.
Ovo mi pomalo stvara anksioznost jer je neugodan osjecaj. Da li je moguce da sam cestim gutanjem pljuvacke i hrkljanjem, tj izbacivanjem sekreta iz zdrijela isprovocirao taj grkljanski poklopac pa se izduzio i postao vidljiv