Pre nedelju-dve primetio sam tvrdu "venu" na početku tela penisa sa leve strane, stavljam pod navodnike jer nije plave boje, niti bilo koje druge, ali ima oblik vene, mislim da je u pitanju začepljenje. To se verovatno desilo zbog možda prekormernog "korišćenja" organa.
Ostavio sam taj deo tela na miru na nekoliko dana, ali se onda odjednom nadula leva strana penisa, ne cela, dužine jedno 3cm. Nakon nedelju dana se poprilično smanjilo ali je i dalje sve tu. Na svu sreću nema nikakvog bola, ali ne znam da li bih samo trebao još sačekati ili otići kod urologa. Malo sam istraživao u slobodno vreme iz znatiželje i naišao na dijagnoze poput "lymphocele-a", skleroznog lymphogitisa, tromboze vene odnosno Mondorovog oboljenja.
Imate li neku ideju šta može biti u pitanju? Ta naduvenost sa leve strane se smanjuje, i potpuno je meko, kao da je nešto iscurelo u tu stranu organa, možda limf ili nešto slično, i deluje mi kao da ta zadebljana vena ili šta već da je, vodi direktno do toga.
Izvinjavam se usput ako je pitano i ranije, istražio sam ali nisam naišao ništa slično.
Zadebljana "vena" i naduvenost penisa.
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: Zadebljana "vena" i naduvenost penisa.
Nema opcije da editujem pa moram dodati:
Ne pitam toliko zbog tvrđe "vene" koliko zbog toga što se nadulo bilo, kao da je nešto iscurelo, neka tečnost ispod kože. O tome nisam puno našao informacija, osim možda da je limf iscureo i da će se sam vratiti kroz relativno kratko vreme, a sad da li je to ili ne, ne bih znao.
Ne pitam toliko zbog tvrđe "vene" koliko zbog toga što se nadulo bilo, kao da je nešto iscurelo, neka tečnost ispod kože. O tome nisam puno našao informacija, osim možda da je limf iscureo i da će se sam vratiti kroz relativno kratko vreme, a sad da li je to ili ne, ne bih znao.