Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
Imam sina star je 2.5 god danas mu je konstatovan balanitis acuta (od jutros mu se pisa bas nadula i curi mu kao neki sekret vise mi podseca na neki gnoj i ima jak miris) naime ovo je vec drugi put da mu se to ponovilo.Prvi put je bilo sa jedno godinu dana kad je imao.U tirisovoj doktor nam je rekao kao i onda samo obloge od kamilice i to je to?! Da li je to pravilna terapija ili se tu jos nesto moze uraditi?Prvi put kad je to imao uradili smo i bris i sve je bilo ok pa mi nije jasno zasto se to desava?Tada mi je dr moja rekla da mu mazem mast chloramphenicol (mast za oci) na glavic i to je proslo tada.
Nadam se da sam jasno napisala
Hvala unapred
najvaznija je dobra higijena, treba dobro oprati pisu od tog sekreta...higijena je najvaznija i u prevenciji infekcije...mozete ispirati i rastvorom borne kiseline...bilo bi pozeljno da se uradi ponovo bris...hloramfenikol je jedna od masti koja se moze koristiti, ali najbolje je najpre dati bris...uradite i pregled mokrace (urinokulturu), nekad moze infekcija da se prenese i unutra ako se ovo spolja ne leci na vreme...ima li problema sa kozicom? svakako ta upala se treba kontrolisati od strane pedijatra...
Radili smo tad bris,urinokulturi ma sve zivo i sve je bilo u redu.Tako da smo to resili svako vece posle kupanja polijem sa jednim cepom srebrne vode i nema zime