Coccygodynia

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

ake
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 15, 2011 9:02 pm

Re: Coccygodynia

Post od ake »

Meni jedino nije jasno zašto se niste obratili izabranom lekaru :( ?
Zašto megnetnu? Vama je dovoljno da napravite rtg snimak.
Prošla sam mnogo sa tim problemom, stigla do najvećih stručnjaka u ovoj zemlji ali nisam čula da se trtična kost pravi kroz anus? Nestručno, naravno! To stručnjak ne radi.
Moj Vam je savet da ne radite ništa na svoju ruku, pođite do lekara, ispoštujte njegove savete, terapiju... Još ako Vam nešto znači: Ovaj problem često bude neurološke prirode.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Uh, kasno odgovaram jer mi ne stizu obavestenja na mail pa nisam videla da ima odgovora na temu...

Obratila sam se u medjuvremenu, napravljen je rtg snimak na kome dr kaze da je sve kako treba, a kiroprakticar je zakljucio da snimak cak nije ni dobro napravljen jer se ne vidi samo dno trticne kosti, koje mene i boli :( Dobila sam terapije magnetom i bioptrom lampu, cekam decembar za kada mi je zakazano, ali nakon svega sto sam procitala nisam uverena da ce to pomoci...

ake, zamolila bih vas da mi napisete kako ste vi resili problem?
Na koji nacin mislite neuroloske prirode? Da se obratim neurologu?

Hvala vam unapred.
ake
Aktivan član
Aktivan član

Post od ake »

Ja sam vec cetiri godome sa ovim problemom. Trticna kost me vise ne boli tako jako kao ranije ali boli sve. Dg je degenerativni proces, nista konkretnije ne znam... samo sto jako tesko zivim, sada najvise imam problema sa vratom, i dalje nema sedenja, kao sto rekoh boli me sve. Mislim da mi je najvise pomogao amyzol.
Ishrana, cajevi, fizicka aktivnost. Ne predajem se ali ovo traje i ne znam kuda vodi. Ne posecujem vise lekare, posle dve godine provedenih po cekaonicama i ordinacijama nista konkretno nisam niti cula, niti imala da primenim kako bih olaksala sebi.
Jedino sta sam shvatila je da trticna kost nije bila uzrok mojih problema samo se tako i tu poceo manifestovati moj problem.
Procitajte i odgovor Mihaila Mihailovica na mom postu.
Informisite se, cujte savete, pretrazujete, jedino NIKADA nemojte ici kod nekog ko ce Vam reci da moze da *ispravi* kost. Taj sigurno ne zna nista a uz to ulazi u veliki rizik da nekog upropasti.
Sve najbolje Vam zelim
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Zasto mislite da se ispravljanjem kosti ne moze resiti problem? Ja sam bas i istrazivala, posebno strane sajtove, forume, lekarske sajtove, kiroprakticare - i upravo najveci deo slucajeva je problem sa iskrivljenom kosti, ima i mnogo klipova na youtubeu koji jasno objasnjavaju problem. Zasto vi smatrate da je to pogresno?
ake
Aktivan član
Aktivan član

Post od ake »

RTG snimak je govorio da je meni trticna kost iskrivljena tj da je pod uglom od 90st sto je i laik mogao, na snimku, da vidi. Ortoped je, cim je pogledao, rekao da ovo nije razlog mog problema. Kost iako tako kriva ima vezu, nije prelomljena. Ispostavilo se da je tacno.
Ja sam Vas shvatila da se niste obracali strucnjaku vec ste to uradili kod nestrucnog lica.
Mislim da je problem kompleksniji, ja sam najprije iskljucila sve druge uzroke (iz te regije) zbog kojih se mogu imati ti problemi - ginekolog i gastroenterolog su rekli svoje, rtg snimak, snimak mr koji su mi gledali prof dr ortopedije, prof dr neurologije ali niko nikada nije pomenuo ispravljanje.
Poenta moje price je da ne krenemo kod nadrilekara.
Nece Vam skoditi ni odlazak kod neurologa, ali sta pouzdano znam fizicka aktivnost je u svemu tome jako vazna.
Zelim Vam uspeh u lecenju. Pozdrav
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Da li vas kost boli samo kada sedite? Meni se bol pojacava sa sedenjem, mogu npr pola sata da sedim bez bolova a nakon toga pocinjem da osecam postepeno pojacavanje dok nakon recimo 2 sata vise ne mogu uopste da isedim. Sto je tvrdja podloga to je kraci period koji mogu da sedim, pre pocne da boli. Sem toga, ne boli me uopste, hodam, lezim bez ikakvih problema.

Kako uspevate da obavljate aktivnosti koje zahtevaju duze sedenje, recimo putovanja?
ake
Aktivan član
Aktivan član

Post od ake »

Ja vec tri godine ne mogu da sedim ili bar ne duze od 5min. Ne mogu ni da stojim. Zivot mi se potpuno promenio. Skoro da nemam drustveni zivot. Za mene vise ne postoje pozorisne predstave, promocije, vecere, izlasci osim hodanje. Kada moram da putujem obezbedim auto pa lezim na zadnjem sedistu. Vise ne vozim osim kad bas moram na kratke relacije. Boli me sve ali je polozaj sedenja najveci problem i ne boli me toliko trtica koliko natkolenica i lumbalni deo. Osecaj da je prestala cirkulacija i hitno moram da ustanem. Mogu dugo da hodam ali mi je najteze kada legnem da spavam. Nema polozaja koji mi odgovara.
Izbegavajte sedenje... znam kako to zvuci jer su to meni svi govorili. Nadam se da ce Vam biti bolje a do tada morate promeniti neke navike, obaveze... Stavite akcenat na fizicku aktivnost i zdravu hranu.
Sve najbolje.
Odgovori