Pitanje za sve muskarce

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
magdalena35
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 12:04 pm

Pitanje za sve muskarce

Post od magdalena35 »

Pozdrav svima, pogledala sam teme slicne mom problemu, i ovu o disfunkcijama kod muskarca, ali ni jedna nije bas to sto mene zanima. Naime, suprug ima 37, a ja 33 godine. Pre 3 godine imala sam spontani, pauzirali smo 6 meseci i otada opet pokusavamo da napravimo bebu. I u pocetku je sve bilo manje vise OK, ali kako to nikako da se desi, poceli smo da obilazimo lekare i tu je isto sve prilicno bilo u redu, ali kako su nam davali savete da pocnemo sa ciljanim odnosima za vreme ovulacije, poceli su nasi problemi. Kada dodju ti dani i kada znamo da bas tog dana treba da imamo odnos, nekako sve postane problematicno. Dobru volju imamo i ja i suprug, ali moram da priznam da sam i ja manje raspolozena nego u nekim drugim prilikama, a kod supruga u poslednje vreme je to bas postalo problematicno. Prvo sto tesko postize erekciju, ako je i postigne brzo je izgubi, cesto ejakulira vrlo brzo i sl. U nekim drugim prilikama to sve bude OK. Pricali smo o tome, jer smo vrlo napeti zbog svega, i on kaze da kad zna da su ti dani, vec na poslu pocne da razmislja o tome da moramo, napet je, nije opusten, kaze da ima on zelju, ali nekako mu se vrzma sto stvari u glavi, ne moze da se koncentrise. Ne znamo sta da radimo, da li da idemo kod urologa ili kod psihologa i da li je to uopste problem za njih, da nema to slucajno veze sa godinama, da mu ne opada polna moc? Ako je neko imao iskustva sa ciljnim odnosima ili slican problem, molim vas da iznese svoja iskustva ili neki predlog.
bgd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 21, 2006 3:19 pm

odgovor

Post od bgd »

Najjednostavnije ti je da muzu uopste i ne govoris kada su ti dani ovulacije.Onda se on nece time opterecivati i sve ce biti kao i pre.

Plus sto bih ti takodje dala savet da ako vec radite na bebi primenite tehniku - svaki drugi dan.Tada sigurno necete omasiti ovulaciju,a nemorate se bas direktno opterecivati time koji je to dan D.Nego lepo uzivajte svaki drugi dan,a beba ce onda da vas iznenadi i necete ni znati kada je zaceta.

Takodje,lezi posle odnosa sto duze i to na ledjima ,ako imas matericu u normalnom polozaju.Ako imas zavaljenu matericu ti lezi na stomak.
bgd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 21, 2006 3:19 pm

sorry

Post od bgd »

Izvini,ja tek sada videh da si ovo pitanje uputila svim muskarcima (mada neznam zasto samo njiam?!)

Ja sam zensko,ali sam ti ipak probala pomoci nekim predlozima.Nadam se da dozvoljavas i odgovore zena na postavljeno pitanje. :lol:
magdalena35
Novi član
Novi član

Post od magdalena35 »

Ma, u svakom slucaju hvala, naravno da su sva misljenja dobrodosla, nego ja to onako, zanimalo me kako se muskarci u tim situacijama osecaju.
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

Pozdrav Magdalena,
predlazem ti da pogledas sledece topike, sa podforuma "ginekologija":
1. STERILITET-STA DALJE?
2. 4 god.pokusavam da zatrudnim
3. pitanje za PedjuDj i ObGyn

.... pa ako imas jos nekih pitanja mozes ih postaviti dr. ObGyn..... onako kako je opisano u "lepljivoj": http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=1580 .....znaci, sa kompletnom ginekoloskom i medicinskom istorijom......

Ovo ti je ukratko, o uzrocima steriliteta i postupcima ispitivanja (koji se izvode nakon min. godinu dana redovnih, nezasticenih seksualnih odnosa):
obgyn napisao:Najcesce uzroke infertiliteta mogu biti svrstani u 4 osnovne grupe:

1. anovulatorni ciklusi
2. neprohodni jajovodi
3. snizem broj spermatozoida, nepokretljivi spermatozoidi, ili odsustvo istih.
4. problemi u seksualnim odnosima / frekvenciji ili odsustvo odnosa u vrijeme ovulacije, koristenje lubrikanta koji unistavaju spermatozoide, vaginalno ispiranje.../
obgyn napisao:Ako zelite da idete kroz ispitivanja za 'infertilitet'...... ......onda je potrebno da:

1. Vas partner odnese spermu na analizu, klinika u kojoj ce to raditi ce mu dati detaljna uputstva
2. Vi treba da imate odredjen hormonalni profil:
FSH, LH, Prolaktin, TSH, estrogen, 3.dan menstrualnog ciklusa
progesteron 24.dana ciklusa, da se uradi glukoza nataste.
3. hysterosalpingogram ili laparoskopiju i test sa metilenskim plavim da se ispita propusnost tuba

Slika , jane_doe
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Imao sam, a imam i sad, parove sa slicnim problemom, koji se lece kod mene kao kod porodicnog lekara. Postoje brojni saveti, a jedan od najvaznijih je: prestanite da "pravite dete", nego jednostavno "nemojte da se cuvate". Promenite okruzenje, vreme odnosa (navijte kradom sat na 5 ujutru i iznenadite muza - igrajte se "scenarija"), iznenadite sebe necim neobicnim, pogledajte umesto predigre neki od "onih" filmova... O ovulaciji nemojte ni da razgovarate. Takodje, obavezno je poznavati fiziologiju proizvodnje semena i odrzavanja potencije - a to podrazumeva da NEMA "STEDNJE" izmedju ovulacija, narocito ne vise od 5 dana, kao i da tokom ovulacije (plus/minus dva dana) NEMA PRETERIVANJA - jedan odnos dnevno je dovoljan.

Kod zdravih parova sansa da se u plodnim danima zacne plod je oko 20-30%. Ovo prakticno znaci da kod vecine treba oko 5 meseci neprekidnog "pogadjanja u metu" (pravovremenih odnosa sa odgovarajucim semenom, kolicinom ejekulata, kiseloscu vagnalne sredine, dobrom jajnom celijom, urednom gradjom materice...), kako bi supruga zatrudnela. Naravno, postoje izuzeci (to su oni "nesrecni" odnosi kad se "desetka ubode iz prve", i to kad se najmanje nada, a cesto i ne zeli!) - ali, vazno je da shvatite da je situacija potpuno normalna, nema zurbe i sve ce biti u redu.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

Postovani doktore,
koliko dugo predlazete bracnom paru da opusteno pokusava, nakon tri godina bez rezultata?.... Godinu, dve, pet....? a zeni su pri tom 33 godine???

1.Kad bi po Vama bilo vreme "za zurbu"???
2.I sta predlazete da urade posle tog razumnog vremena, ako im ni tad ne uspe?

pozdrav, Jane_Doe
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Izvinjavam se ako nisam nesto razumeo, ali je ovaj bracni par vec imao trudnocu, koja se zavrsila spontanim pobacajem u 6. mesecu, sto znaci da se ne radi o sterilitetu. Ta je trudnoca zavrsena pre dve ipo godine, ali treba oduzeti i vreme potrebno da se hormoni vrate na pocetno stanje. Zakljucujem, stoga, da je trenutna situacija oko dve godine odnosa bez zaceca. To jeste HIPOFERTILITET, ali, ponavljam, nije sterilitet. U potpunosti razumem sve teskoce koje supruznici imaju, ali su one jos uvek izlecive i mogu se resti bez vantelesne oplodnje, za koju ima vremena. Supruga je stara 33 godine, sto nije puno, da je blizu 40-oj, onda bih odmah savetovao vestacku oplodnju. To bi bilo jedino "vreme za zurbu" o kome bih brinuo.

Ponavljam, predlog nije bio da se pokusava sa zacecem, vec da se, upravo obrnuto, o tome ne razmislja. Imao sam nekoliko veoma srecnih trenutaka u zivotu kada su me parovi koji su ovo poslusali (i razumeli) pozdravljali sa suzama radosnicama i obavestavali me da su postali roditelji.

U konkretnom slucaju, problem je u psiholskom bloku koji je razvijen kod muza i koji ga ometa da ima odnos. Ako se to ne resi u sledecih nekoliko meseci pomenutim savetima i promenom ponasanja, onda se moze potraziti pomoc seksologa, psihijatara, bracnog savetovalista, itd. Da li da pominjem da je uvek u opciji i vijagra - ako je toliki muskarci koriste u promiskuitetne svrhe, zasto je ne bi koristio jedan veran muz koji zeli dete sa svojom voljenom suprugom?

Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
vviktor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 3:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Pitanje za sve muskarce

Post od vviktor »

magdalena35 napisao:Naime, suprug ima 37, a ja 33 godine.
Ja imam 33 a ona 32. Još nismo ništa ni probali. Hvata me panika. :(

Probajte sa domaćim lekom. Orasi, lešnici, kokos, med, ...
Ima recept na konferenciji za poboljšanje spermograma.

Što se tiče dužine odnosa preporučujem kegelove vežbe.

Što se tiče želje. Idite negde u prirodu.

Na sebi probam kegelove vežbe. Jedem lešnike i kokos. Neobavezno kad stignem. I primetio sam pozitivne efekte. Kod prvih pozitivnih efekata raste i samopouzdanje.
Srdačan pozdrav, Viktor!
alexa71
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 3:11 am

Post od alexa71 »

magdalena35 napisao:Pozdrav svima, pogledala sam teme slicne mom problemu, i ovu o disfunkcijama kod muskarca, ali ni jedna nije bas to sto mene zanima. Naime, suprug ima 37, a ja 33 godine. Pre 3 godine imala sam spontani, pauzirali smo 6 meseci i otada opet pokusavamo da napravimo bebu. I u pocetku je sve bilo manje vise OK, ali kako to nikako da se desi, poceli smo da obilazimo lekare i tu je isto sve prilicno bilo u redu, ali kako su nam davali savete da pocnemo sa ciljanim odnosima za vreme ovulacije, poceli su nasi problemi. Kada dodju ti dani i kada znamo da bas tog dana treba da imamo odnos, nekako sve postane problematicno. Dobru volju imamo i ja i suprug, ali moram da priznam da sam i ja manje raspolozena nego u nekim drugim prilikama, a kod supruga u poslednje vreme je to bas postalo problematicno. Prvo sto tesko postize erekciju, ako je i postigne brzo je izgubi, cesto ejakulira vrlo brzo i sl. U nekim drugim prilikama to sve bude OK. Pricali smo o tome, jer smo vrlo napeti zbog svega, i on kaze da kad zna da su ti dani, vec na poslu pocne da razmislja o tome da moramo, napet je, nije opusten, kaze da ima on zelju, ali nekako mu se vrzma sto stvari u glavi, ne moze da se koncentrise. Ne znamo sta da radimo, da li da idemo kod urologa ili kod psihologa i da li je to uopste problem za njih, da nema to slucajno veze sa godinama, da mu ne opada polna moc? Ako je neko imao iskustva sa ciljnim odnosima ili slican problem, molim vas da iznese svoja iskustva ili neki predlog.
alexa71
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 3:11 am

Post od alexa71 »

[quote="alexa71"][quote="magdalena35"]Pozdrav svima, pogledala sam teme slicne mom problemu, i ovu o disfunkcijama kod muskarca, ali ni jedna nije bas to sto mene zanima.......

Neka vas suprug ode u Hilandar sa verom,nek' iste,i dace vam Bog!!
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Alo, ovo je MEDICINSKI forum!
uplink
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 30, 2006 8:33 pm

Post od uplink »

alexa71 napisao:
alexa71 napisao:
magdalena35 napisao:Pozdrav svima, pogledala sam teme slicne mom problemu, i ovu o disfunkcijama kod muskarca, ali ni jedna nije bas to sto mene zanima.......

Neka vas suprug ode u Hilandar sa verom,nek' iste,i dace vam Bog!!
lol...i ja mislim
magdalena35
Novi član
Novi član

Post od magdalena35 »

Hvala svima, isprobavamo jedno po jedno.
vviktor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 3:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od vviktor »

magdalena35 napisao:Hvala svima, isprobavamo jedno po jedno.
Mi smo uz vas. Samo napred! Orasi su zakon. Izbacite duvan i alkohol.
Srdačan pozdrav, Viktor!
Odgovori