Da li cu rasti jos u visinu?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
Despot7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 22, 2013 8:19 pm

Da li cu rasti jos u visinu?

Post od Despot7 »

Dok sam bio u osnovnoj skoli uvek sam bio medju 3-4 najniza decaka u razredu :/. Pre 2-3 godine sam bio caletu do ramena a sad mu dodjem do oka. Ja sam sad 175cm 74kg, cale 182cm, brat 186cm, majka 170cm. Ja sam uvek sporo rastao u odnosu na drugu da li to treba da znaci da bih trebao biti visok sad? Imam 17 god i za 7 meseci punim 18. Da napomenem da kada trcim levo koleno me boli i stvorila se neka cvoruga tamo. Par njih mi je pricalo da se to pojavljuje zbog naglog rasta. Ja imam previse strija na sebi.. od zadnjice pa do pola ledja, iza ramena malo, kod struka, na kolenima i na butinama(unutrasnji deo) Bas bih hteo da budem visok makar 180-182cm i gde da odem da proverim da li cu moci jos da rastem? Hvala
lanauna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 30, 2010 11:52 pm

Re: Da li cu rasti jos u visinu?

Post od lanauna »

Uh.. u tvom pitanju primecujem nesto sto me muci vec danima i nedeljama. Naime ja imam cerku koja sada puni 10 godina . Visoka je 158 cm , a teska 57kg. Znam da je i visoka , ali isto tako znam da je dosta gojazna. Medjutim, ona se isto zali da je boli koleno levo i koliko sam mogla da primetim i kod nje ispod casice kolena se stvorila isto ta kvrga, na pritisak je boli .Boli je i kada trci i kada se penje na stepenice. Ja se isto nadam da je to od rasta, ali me to sve plasi pa bih je odvela negde kod ortopeda... ili mozda nekog sportskog lekara. Inace igra folklor i dosta je aktivna... ali opet... Ima te kvrge ali dooosta manje i na desnom kolenu... To me samo plasi pa bih da ti se u neku ruku zahvalim na ovom tvom postu , jer vidim da ima jos vas sa kvrgama .
lanauna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 30, 2010 11:52 pm

Re: Da li cu rasti jos u visinu?

Post od lanauna »

Da , da ne zaboravim , koliko se secam rast kod decaka traje negde koliko se secam do 16. godine , a onda sve sporije i sporije. Prosek se izracunava, oceva visina plus visina majke, podeli se sa dva , pa onda se muskarcima doda 6 cm. Toliko sam uspela da procitam negde , ako sam dobro zapamtila... :D
Odgovori