Bol u kolenima i donjem delu ledja
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
Bol u kolenima i donjem delu ledja
Pozdrav.Imam 23 godine,dijagnostikovana mi je hondromalacija patele u oba kolena,sa tim sto sa jednim kolenom imam vise problema,nego sa drugim.Od nedavno sam poceo da osecam i blagi bol u donjem delu ledja.Trenutno konzumiram suplement GELADRINK Forte,koji bi po preporuci lekara trebalo da pijem od 4 do 5 meseci.Na osnovu svega procitanog do sada,shvatio sam da fizikalna terapija tu igra kljucnu ulogu,radi ispravljanja nepravilnosti zglobno-kostanog sistema, zbog kojih je i u startu doslo do takve vrste povrede.Moje pitanje je sta bi tacno podrazumevala fizikalna terapija u smislu trajnog resenja ovog problema?Mogu i da uploadujem kvalitetne slike snimaka rendgena koje sam napravio!Unapred hvala,nadam se odgovoru!
- RehabFizio
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm
Re: Bol u kolenima i donjem delu ledja
@motion90
Ako govorimo isključivo o fizikalnoj terapiji, najznačajnija je kineziterapija kod Vašeg problema. Ona podrazumeva specifične terapeutske vežba u cilju jačanja mišića i ligamenata nogu. Isto važi i za bolove u donjem delu leđa gde postoji mnoštvo vežbi, a sve u zavisnosti od problema i napretka u terapiji.
Takođe, primenjuju se i različiti fizički agensi (magnet, laser, struje) na koleno radi smanjenja bola i regeneracije tkiva.
Pozdrav!
Ako govorimo isključivo o fizikalnoj terapiji, najznačajnija je kineziterapija kod Vašeg problema. Ona podrazumeva specifične terapeutske vežba u cilju jačanja mišića i ligamenata nogu. Isto važi i za bolove u donjem delu leđa gde postoji mnoštvo vežbi, a sve u zavisnosti od problema i napretka u terapiji.
Takođe, primenjuju se i različiti fizički agensi (magnet, laser, struje) na koleno radi smanjenja bola i regeneracije tkiva.
Pozdrav!