E ovako...imam 27god a oboleo sam od skolioze od 6-7 godine i lecio sam se na bolnici banjici (beograd) i uradio sam bas dosta operacija kicme... na svakih 6 mjeseci sam imao operacije od 6 godine do 13... trebao sam da nastavim lecenje al zbog rata na kosovu sam bio primoran da napustim kosovo pa smo presli u crnoj gori
tad sam bio dijete sa 13 god i trebao sam nastavit lecenje al ovi iz fonda za zdrastveno osiguranje nisu mi dali odobrenje za nastavak lecenja tj. nisu htjeli da odobre placanje operacijskih troskova...
i tako sam prekinuo lecenje a nisam trebao...
onda smo 2001 godini isli na pregled koji je moj otac bio primoran da plati i tad je bio dr * ako se dobro sjecam (moj doktor koji me operisao) i on je pregledao snimak koji nije bas dobro izgledao...
tad i da sam imao odobrenje od zdrastvenog osiguranja nisam se mogao operisat jer je proslo previse vremena od zadnje operacije ( 2 god ) i doslo je do velikog iskrivljenja...
u sebi jos uvjek imam tu sipku il sta li je vec...
i imam nevjerovatne bolove.
i od 2001 nisam vise isao na preglede al me sad zanima dal se ista moze uradit sa operacijom, dal je napredovalo lecenje skolioze i dal je uopste moguce ispravit kicmu...
sada cu vam prepisati tacno sta je radjeno 1997 god... mada sam sve ostale otpusne liste pogubio tako da imam samo 1997 godine:
OP: Spondylodesis posterior Verth. L-1 TH-4 Sec. Harrington
Primljen radi nastavka lecenja infaltine, progresivne skolioze. Po provedenom klinickom, laboratorijskom i RTG ispitivanju prikazana na Konzilijumu SC gde se odluci da se uradi definitivna spondilodeza. Postoperativnom toku imobilisan i EDF operativnim gipsanim miderom. Ukljucen u program Fiz.th Osposobljen za hod. otpusta se kuci. Kontrola za 3 meseca, petkom u 7h, kod Dr. Curcica. Nesposoban za nastavu fizickog vaspitanja.
i sada sam uradio rengenski snimak i bio kod ortopeda ovamo u crnoj gori koji je bio bas iznenadjen sa stepenom skolioze i zatrazio sam njegovo misljenje dal da pokusam opet da dobijem uput za Bolnicu Banjicu i on mi reko da se mnogo ne nadam jer imam dosta godina i da ce to tesko ici al vredi pokusati.
on je napisao ovo:
Dolazi zbog def. kicme. Operisan kao dijete na Banjici-Harrington K1. Dezaksiran uz izrazen kifoskolioticni def torakolumbalne kicme sa rebarnim gibozitetom desno Rtg. stanje nakon korekcije th-L kicme harington instrumentarijum
Nalaz za LK
Terapija: Potrebno uputiti u spinalni centar banjica beograd radi misljenja eventualnoj hiruskoj korekciji
Dijagnoza: Kyphoscoliosis thoracolumbalis gravis. St.Post correctio vert.th-L sec. Harrington.
Dakle dal se ista odje moze uradit, dal se u bolnici banjici moze nesto uradit i ako moze koliki je rizik i eventualni uspeh...
svaki odg mi mnogo znaci jer mi je ova bolest unistila djetinstvo i cio moj pateticni zivot... ne mogu nista uradit a za bol da ne pricam... a sto je najgore skoro da i ne spavam...
hvala unaprijed na odgovore
Skolioza visokog stepena
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 15, 2013 2:35 am
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 10, 2014 10:16 pm
Re: Skolioza visokog stepena
Idite na sajt * REKLAMA *. Ja sam uz preporuku i ovaj sajt danas krenula ovde na vezbe za kicmu, pogledajte slike one govore vise od 1000 reci.
Re: Skolioza visokog stepena
Iskreno se nadam da su vam predočili sve aspekte svoje terapije od toga da je metoda alternativna,nepriznata od zvanične državne komisije za nove tehnologije do mogućih komplikacija i jasno razgraničenih kontraindikacija.jecikapecika1194 napisao:Idite na sajt * REKLAMA *. Ja sam uz preporuku i ovaj sajt danas krenula ovde na vezbe za kicmu, pogledajte slike one govore vise od 1000 reci.
Puno sreće ...trebaće vam.