Skolioza visokog stepena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
seejay shima
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 15, 2013 2:35 am

Skolioza visokog stepena

Post od seejay shima »

E ovako...imam 27god a oboleo sam od skolioze od 6-7 godine i lecio sam se na bolnici banjici (beograd) i uradio sam bas dosta operacija kicme... na svakih 6 mjeseci sam imao operacije od 6 godine do 13... trebao sam da nastavim lecenje al zbog rata na kosovu sam bio primoran da napustim kosovo pa smo presli u crnoj gori

tad sam bio dijete sa 13 god i trebao sam nastavit lecenje al ovi iz fonda za zdrastveno osiguranje nisu mi dali odobrenje za nastavak lecenja tj. nisu htjeli da odobre placanje operacijskih troskova...

i tako sam prekinuo lecenje a nisam trebao...

onda smo 2001 godini isli na pregled koji je moj otac bio primoran da plati i tad je bio dr * ako se dobro sjecam (moj doktor koji me operisao) i on je pregledao snimak koji nije bas dobro izgledao...

tad i da sam imao odobrenje od zdrastvenog osiguranja nisam se mogao operisat jer je proslo previse vremena od zadnje operacije ( 2 god ) i doslo je do velikog iskrivljenja...

u sebi jos uvjek imam tu sipku il sta li je vec...

i imam nevjerovatne bolove.

i od 2001 nisam vise isao na preglede al me sad zanima dal se ista moze uradit sa operacijom, dal je napredovalo lecenje skolioze i dal je uopste moguce ispravit kicmu...

sada cu vam prepisati tacno sta je radjeno 1997 god... mada sam sve ostale otpusne liste pogubio tako da imam samo 1997 godine:

OP: Spondylodesis posterior Verth. L-1 TH-4 Sec. Harrington

Primljen radi nastavka lecenja infaltine, progresivne skolioze. Po provedenom klinickom, laboratorijskom i RTG ispitivanju prikazana na Konzilijumu SC gde se odluci da se uradi definitivna spondilodeza. Postoperativnom toku imobilisan i EDF operativnim gipsanim miderom. Ukljucen u program Fiz.th Osposobljen za hod. otpusta se kuci. Kontrola za 3 meseca, petkom u 7h, kod Dr. Curcica. Nesposoban za nastavu fizickog vaspitanja.

i sada sam uradio rengenski snimak i bio kod ortopeda ovamo u crnoj gori koji je bio bas iznenadjen sa stepenom skolioze i zatrazio sam njegovo misljenje dal da pokusam opet da dobijem uput za Bolnicu Banjicu i on mi reko da se mnogo ne nadam jer imam dosta godina i da ce to tesko ici al vredi pokusati.

on je napisao ovo:

Dolazi zbog def. kicme. Operisan kao dijete na Banjici-Harrington K1. Dezaksiran uz izrazen kifoskolioticni def torakolumbalne kicme sa rebarnim gibozitetom desno Rtg. stanje nakon korekcije th-L kicme harington instrumentarijum
Nalaz za LK

Terapija: Potrebno uputiti u spinalni centar banjica beograd radi misljenja eventualnoj hiruskoj korekciji

Dijagnoza: Kyphoscoliosis thoracolumbalis gravis. St.Post correctio vert.th-L sec. Harrington.

Dakle dal se ista odje moze uradit, dal se u bolnici banjici moze nesto uradit i ako moze koliki je rizik i eventualni uspeh...

svaki odg mi mnogo znaci jer mi je ova bolest unistila djetinstvo i cio moj pateticni zivot... ne mogu nista uradit a za bol da ne pricam... a sto je najgore skoro da i ne spavam...

hvala unaprijed na odgovore
jecikapecika1194
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 10, 2014 10:16 pm

Re: Skolioza visokog stepena

Post od jecikapecika1194 »

Idite na sajt * REKLAMA *. Ja sam uz preporuku i ovaj sajt danas krenula ovde na vezbe za kicmu, pogledajte slike one govore vise od 1000 reci.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: Skolioza visokog stepena

Post od terapeut »

jecikapecika1194 napisao:Idite na sajt * REKLAMA *. Ja sam uz preporuku i ovaj sajt danas krenula ovde na vezbe za kicmu, pogledajte slike one govore vise od 1000 reci.
Iskreno se nadam da su vam predočili sve aspekte svoje terapije od toga da je metoda alternativna,nepriznata od zvanične državne komisije za nove tehnologije do mogućih komplikacija i jasno razgraničenih kontraindikacija.
Puno sreće ...trebaće vam.
Odgovori