Opadanje kose
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 19, 2006 2:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Opadanje kose
Zovem se Bojan i imam 21 godinu, pisem jer sam zabrinut zbog kose koja mi je bila veoma gusta, medjutim u poslednjih dva meseca mi redovno opada i dosta mi se proredila. Kada prodjem rukom kroz kosu uvek mi ostane po dve tri dlake, a isto mi se desava kada prstima proveravam tj malo cupnem da vidim da li je prestala da opada... U porodici mi nije niko celav ni sa majkine, ni sa oceve strane... Jedino mi ujak ima malo redju kosu ali su njegovi sinovi OK. Bio sam kod tri dermatologa i svaki je pricao razlicitu pricu... E sad moram da Vam napomenem da kada sam davao krv bile su mi povecane transaminaze na 60, pa sam isao na ultrazvuk jetre i ispostavilo se da je blago uvecana, onda sam analizirao krv i otkrio da imam CITOMEGALOVIRUS na jetri i sad shodno tome drzim dijetu i pijem vitamine i jedem mlad sira i pijem surutku da bih ga izbacio iz organizma i regenerisao jetru... Moje pitanje je da li je moguce da mi kosa opada zbog gore pomenutog virusa i sta mi mozete reci o njemu... Inace za kosu koristim sampon Mikocept i mazem kozu glave dvaput dnevno sinodermom. Kao da mi opada manje, ali to jos nije to... Inace jos hocu da kazem da sam imao izrazito gustu kosu i da mi se sad ne primecuje previse da mi je retka, ali i dalje opada. Jedan dermatolog mi je rekao da cu biti celav (mada mi niko u porodici nije celav) a nije mi ni pogledao kozu glave i kosu... Sta mi preporucujete molim za savet...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 04, 2006 9:49 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Protiv opadanja kose

ja sam otprilike imao slične probleme ali nešto kasnije u mom životu.
Meni se problemi sa kosom počeli javljati negde krajem 20-tih godina mog života. Kosa mi je opadala neverovatno i to u velikom broju.
Do skoro nisam ništa našao da sprečim to. Probao sam sve moguće šampone, sve moguće recepte ali ja sam skoro oćelavio. Jednog dana sam se odlučio da probam šampon Marbo. To ima u bolje snabdevenim apotekama i jeste malo poskupo ali mogu ti reći da pomaže. Za mene možda više nema spasa ali meni posle pranja kose u kadi ima vrlo malo otpale kose. Ti probaj ja mislim da nije za tebe kasno. Još jedan veliki savet.
Nemoj da trošiš ništa od konzervirane hrane odnosno što više izbegavaj svu onu hranu koja je veštački obrađena tj. u sebi sadrži veliku količinu raznoraznih aditivia i sl. materija. To isto povedi računa oko jetre. Pij što više vode (najmanje 2 l čiste vode). Zainteresuje se kod nekoga kako da izvršiš detoksinaciju organizma. To ti je velika stvar kad očistiš organizam.
Zovem se Zoran,imam 20 god.,i isti(slican)problem kao i Bojan........znaci,imao sam jaku i veoma gustu kosu,duzine oko 10-tak cm(i sada je),nikako mi nije opadala do pre nekih 3 meseca kada je pocela nenormalno da opada,dlaka se jako utanjila,kad god provucem ruku kroz kosu ostane 2-3,nekad i vise dlaka i prvih dana sam znao tako da izvucem po 200 dlaka(dok je nisam ostavio na miru).Do dana danasnjeg,opalo je(necu da preteram)sigurno 30% kose(skoro ravnomerno,malo vise napred i sa strane.........kad razmaknem kosu u razdeljak ima nekih sitnih dlacica(kao da ponovo raste),ali ih je jako malo........e sad vrhunac svega ovoga je da je i kod moga brata koji ima 24 god. pocelo isto to da se desava iste sedmice kad i meni............jedina promena koju smo napravili je da smo kupili racunar(recimo nedelju pre nego sto mi je kosa pocela da opada)...........moram napomenuti da sam rodjen anemican,brat koliko znam,nije(i ne interesuje me
)..........bio sam kod dermatologa pre mesec dana,koja mi je onako malo olovkom procackala po glavi i prepisala sampon Mycoseb,Pantenol i komplex B vitamina(nije mi rekla da se osisam
).......koristio sam prvih nedelju dana i nije bilo nikakvog napretka,onda sam otisao kuci(van Beograda) na 20 dana i opadanje je posle 2 dana skoro pa potpuno prestalo,da bih se vratio u BG pre nekih 7 dana i opet je pocelo.
Zanima me da li je moguce da kosa ponovo pocne da raste i sta da cinim,ovo se tako brzo desava da,ako ovako nastavi(a nastavice),novi semestar cu da upisem sveze celav.
P.S.u porodici mi je jedino deda(u 50-tim godinama)poceo da gubi kosu,potpuni sam laik,samo koliko je moguce da se ti geni aktiviraju bukvalno u isto vreme i meni i 4 godine starijem bratu
.......tesim se da je problem druge prirode,jer opet napominjem,kosa je bila veoma jaka,a sada je dlaka jako tanka,mrtva i izgleda kao da je spaljena(kao da sam se ozracio).HELP

Zanima me da li je moguce da kosa ponovo pocne da raste i sta da cinim,ovo se tako brzo desava da,ako ovako nastavi(a nastavice),novi semestar cu da upisem sveze celav.

P.S.u porodici mi je jedino deda(u 50-tim godinama)poceo da gubi kosu,potpuni sam laik,samo koliko je moguce da se ti geni aktiviraju bukvalno u isto vreme i meni i 4 godine starijem bratu

Možda nije loše da saznaš da li u tvom gradu ima neki frizerski salon (ili apoteka) u kome rade (besplatne) preglede kose i kože glave (valjda beše mikrokamerom
)...
Znam da je tako nešto bilo skoro, ali ne znam da li ima još uvek.
Ne znam ni kakvi su im proizvodi, ali možeš da odeš čisto na pregled (kad je već besplatan...
), pa da vidiš šta će ti reći...
P.S. Ovo je predlog i za Bojana i za Zorana
(izvin'te što je u jednini) 

Znam da je tako nešto bilo skoro, ali ne znam da li ima još uvek.
Ne znam ni kakvi su im proizvodi, ali možeš da odeš čisto na pregled (kad je već besplatan...

P.S. Ovo je predlog i za Bojana i za Zorana

"Budi ono što jesi da bi postao ono što zaslužuješ!"
Opadanje kose je sasvim normalna stvar. U proseku i najzdravijem coveku, dnevno opadne oko 100 dlaka, koje se naravno generisu i izrastu nove. Problem je ako te nove dlake ne rastu. A problem moze da bude do unutrasnjeg nekog oboljenja (kao npr. jetra, jer se promene na jetri prvo manifestuju na kozi) ili do nekog koznog oboljenja.
Ja sam imao problem tako sto sam na Adi pre 3 godine zaradio neko kozno oboljenje glave, koza u kosmatom delu mi je bila crvena, pojavio se seboreicni dermatitis i kosa je naglo pocela da mi opada. Probao sam svasta i prvo sto mi je pomoglo je sampon T/Gel od Neutrogene. Ali, on mi je samo zaustavio opadanja i izlecio SD. I pored silnih preparata koje sam probao, nista nije pomoglo. Onda mi je drugarica predlozila Pilfud (2-procentni minoxidil) i evo sad je 2 meseca kako sprovodim terapiju. Kosa je pocela da raste i to primetno. Da ne gnjavim vise... imate temu o minoxidilu i Pilfudu bas na ovom forumu, a link je http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 49&start=0
Srecno.
Ja sam imao problem tako sto sam na Adi pre 3 godine zaradio neko kozno oboljenje glave, koza u kosmatom delu mi je bila crvena, pojavio se seboreicni dermatitis i kosa je naglo pocela da mi opada. Probao sam svasta i prvo sto mi je pomoglo je sampon T/Gel od Neutrogene. Ali, on mi je samo zaustavio opadanja i izlecio SD. I pored silnih preparata koje sam probao, nista nije pomoglo. Onda mi je drugarica predlozila Pilfud (2-procentni minoxidil) i evo sad je 2 meseca kako sprovodim terapiju. Kosa je pocela da raste i to primetno. Da ne gnjavim vise... imate temu o minoxidilu i Pilfudu bas na ovom forumu, a link je http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 49&start=0
Srecno.
10. 7. 1856. - 10. 7. 2006.
... "dakle činite podvige kakve god možete, ali ne zaboravite svoje ime"!
... "dakle činite podvige kakve god možete, ali ne zaboravite svoje ime"!