Delimicna cirkumcizija treba mi par odgovora hitno!

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Patak Daca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 23, 2014 9:33 am

Delimicna cirkumcizija treba mi par odgovora hitno!

Post od Patak Daca »

Hitno mi treba par odgovora o oporavku posle operacije!
Patak Daca
Novi član
Novi član

Re: Delimicna cirkumcizija treba mi par odgovora hitno!

Post od Patak Daca »

Zanima me koliko je potrebno da bi se izgubila osetljivost glansa potpuno, posle koliko mogu da imam normalne sexualne odnose i jos par pitanja ako neko moze da mi odgovori bio bih vrlo zahvalan?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

individualno je sto se tice te preosetljivosti, kod svakog je razlicito, obicno bude najproblematicnije prvih nekoliko dana, posle postepeno dolazi sve na svoje mesto...seksualni odnosi se ne proporucuju minimum 3 nedelje, dok sve potpuno ne zaraste, a to ces vec sam videti kad sve zaraste...u naslovu si stavio delimicna cirkumcizija, da li je intervencija vec obavljena?
Patak Daca
Novi član
Novi član

Post od Patak Daca »

Jeste obavljena je pre dve nedelje..pa me zanima ako mogu par pitanja da ti postavim..
Ovako sto se tice osetljivosti dela glavica koji sad viri gde je skinuta kozica tu je dosta dobra situacija mogu normalno da pipam nekad kad ga okupam i operem sapunom hoce neko vreme opet da bude osetljiv ali nestane brzo..ali ovaj deo sto je idalje pokriven kozicom i prilicon je osetljiv...pa me zanima da li ce i to nestati vremenom i hoce li mi smetati prilikom sexualnih odnosa posto sam primetio da kada je u erekciji ta osetljivost se prilicno smanjuje? mozda da koristim neke lubrikante da bude manje osetljiv.. Da li treba mozda kamilicom ili nekom mascu da mazem za brze zarastenje posto meni doktor nista nije rekao da treba da mazem?
i sa leve strane na delu gde mi je radjena intervencija kao da ima neki mali ugrusak ili nesto i kao da povremneo otekne ne uvek pa me zanima da li je to normalno i hoce li vremenom proci? a sto se tice sexualnih odnosa posto je proslo dve nedelje mislis da bar jos jedno 2 ne bih trebao nista da imam?
Hvala unapred i izvini na ovolikom broju pitanja ali retko ko radid delimicnu cirkumciziju pa nemam sa kim da se posavaetujem..
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

da, sredice se i taj deo koji je pokriven, sad je jos to relativno sveze da bi osetio konacan efekat...kad sve lepo bude zaraslo moci ces da svlacis kozicu i navikavas glavic na dodir, bice to u redu...i sad bui trebalo zbog higijene da svlacis kozicu skroz i ocistis...mozes kamilicom, vodom i neutralnim sapunom, posle 2 nedelje mozda nema potrebe vise za nekim posebnim sredstvima za ispiranje rana...o tome sto opisujes kao ugrusak ne mogu ti nista reci ovako na slepo, postoji mogucnost da treba jos malo vremena da se otok povuce...kad budes video da je sve potpuno zaraslo, da nemas vise ranica i mesta koja bi mogla da se povrede pri odnosu, mozes imati ondose...
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

da, sredice se i taj deo koji je pokriven, sad je jos to relativno sveze da bi osetio konacan efekat...kad sve lepo bude zaraslo moci ces da svlacis kozicu i navikavas glavic na dodir, bice to u redu...i sad bui trebalo zbog higijene da svlacis kozicu skroz i ocistis...mozes kamilicom, vodom i neutralnim sapunom, posle 2 nedelje mozda nema potrebe vise za nekim posebnim sredstvima za ispiranje rana...o tome sto opisujes kao ugrusak ne mogu ti nista reci ovako na slepo, postoji mogucnost da treba jos malo vremena da se otok povuce...kad budes video da je sve potpuno zaraslo, da nemas vise ranica i mesta koja bi mogla da se povrede pri odnosu, mozes imati ondose...
Patak Daca
Novi član
Novi član

Post od Patak Daca »

Mogu ja i sad da svlacim kozicu bez problema bukvalno.. samo jos malo ta osetljivost... Hvala ti puno u svakom slucajnu mnogo, ali bas mnogo si mi pomogao.
Patak Daca
Novi član
Novi član

Post od Patak Daca »

Izni moram jos jedno pitanje da ti postavim..meni su prosle 3.5 nedelje od operacije i danas sam prvi put pokusao da masturbirao i sad mi je otekao onako pa me zanima dal je to normalno ili da li treba da prestanem sa tim jos nedelju dve?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

kako izgleda samo mesto rane, da li se negde mozda razdvojio spoj? nadam se da nisi grublje kozicu pomerao...
najbolje je jos malo da pricekas da se to smiri...
Patak Daca
Novi član
Novi član

Post od Patak Daca »

pa ok izgleda nigde ne krvari i to samo je otekao ne boli ni nista..
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

moze da se desi da se tkivo iziritiralo, smirice se to, ako nije toliko bas strasno sto se tice otoka, pauziraj jos malo dok se lepo ne oporavi...a ako mislis da je nesto bas drasticno oteklo javi se na kontrolu...
Patak Daca
Novi član
Novi član

Post od Patak Daca »

Verovatno se iziritiralo jer sam opet gledao nigde nije puklo nista gde su bili konci i gde je oziljak sve je na mestu a i otok se smanjio za skoro 90% od sinoc..malo je jos oteklo ali kakva je situacija bila sad je extra..
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Očekuj da će ti to tako oticati nakon odnosa i masturbacije još neko vreme, ali neće dugo trajati i prolaziće skroz
Patak Daca
Novi član
Novi član

Post od Patak Daca »

Stvarno koliko dugo? Ne, bas sam se iznervirao juce tj uplasio ono sve je zaraslo i to i kad sam video koliko je oteklo bas sam se smorio..evo danas je prosao otok skroz.. jel to znaci da bih trebao da masturbiram cesce mozda da ga navikavam na to mislim ne svaki dan ali svaka dva tri dana?
Odgovori