Psorijaza (Eritrodermija) - Neotigason?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Psorijaza (Eritrodermija) - Neotigason?
Postovani, imam 29 godina i bolujem od psorijaze vec 14 godina. Zadnjih par godina presla je u eritrodermiju (vise od 80% tela je zahvaceno), tako da sam vec 3 puta lezao na VMA. Lekar mi je prepisao Neotigason, pijem 25mg dnevno evo vec 2 godine bez prekida. Od trenutka kad sam krenuo da ga pijem, skoro da mi se skroz povukla. Idem paralelno na UVB terapiju (fototerapija), ali nisam bas redovan. Hranim se relativno zdravo i cigarete sam ostavio. Jedini problem je sto mi je ALT konstantno oko 85, a AST malo iznad granice. Idem redovno na kontrolu i moj lekar nema nameru da mi prekine terapiju neotigasonom, kaze mi da poviseni enzimi jetre nisu toliko opasni i da mogu decenijama da pijem ovaj lek bez problema. To me je malo zabrinulo, pa sam hteo da se posavetujem ovde na forumu sa ljudima koji su ga dugo uzimali i sa doktorima koji nesto vise znaju o tome. Inace, pre par meseci sam pokusao da smanjim dozu na 10mg i to je trajalo mesec dana, i odmah je krenula psorijaza da "bukti". Sad je imam malo, nije toliko strasno, ali ne smem da spustam dozu ispod 25mg. Malo sam zabrinut i zbog toga sto mi je supruga ostala u drugom stanju pre 5 meseci, mada moj lekar kaze da taj lek nema veze sa trudnocom ako ga muskarac konzumira. Takodje me zanima da li je neko imao iskustva sa bioloskim lekovima i kakva je procedura da se dodje do njih. Hvala unapred sa odgovorima. Pozdrav!
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 30, 2014 1:42 pm
- Kontakt: