Teratozoospermia

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
speedy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 24, 2014 6:11 pm

Teratozoospermia

Post od speedy »

Ovako, pre mesec dana sam preventivno uradio spermogram, posto ja i supruga planiramo trudnocu u ovoj godini. Rezultati nisu bili bas najbolji.
Kolicina: 2,5 ml
Broj spermatozoida: 45 miliona/ml
Broj spermatozoida u ejakulatu: 112,5 miliona
Zivih spermatozoida: 35%
Ukupno pokretnih: 35%
Aktivna progresija:10 %
Slaba progresija: 20 %
Bez progresije: 5%
Nepokretnih 65%
Normalnih oblika: 25%
Patoloskih oblika: 75%(od toga defekt glave 75%)
Nema aglutinacije ni grudvica.Leukociti u granicama normale. Posle ovoga sam radio spermokulturu, briseve uretre i svi nalazi su uredni. Takodje sam prekontrolisao i hormone i svi su u redu. Radio sam ultrazvuk testisa i sve je u redu, nema varikokele.Nisam koristio nikakve antibiotike. Urolog mi je propisao profertil i jos neke vitamine i rekao da uradim jos jedan spermogram za mesec dana i uradio sam ga danas. Rezultati su porazavajuci, ustvari za nijansu gori nego pre.

Ovo su rezultati od danas:

Kolicina: 3,5 ml
Broj spermatozoida: 40 miliona/ml
Broj spermatozoida u ejakulatu: 140,0 miliona
Zivih spermatozoida: 40%
Ukupno pokretnih: 40%
Aktivna progresija:10 %
Slaba progresija: 20 %
Bez progresije: 10%
Nepokretnih 60%
Normalnih oblika: 10%
Patoloskih oblika: 90%(od toga defekt glave 50%, defekt vrata i srednjeg dela 40%)
Aglutinacija negativna, likvefakcija prisutna u roku 30 min, nema grudvica, nema leukocita. Dijagnoza je Teratozoospermia i Asthenozoospermia. Ako ima neko strucan, ili neko ko je imao slicne probleme na ovom forumu znacilo bi mi a mi odgovori sta moze biti razlog ovakve morfologije i koje bi korake mogao dalje da preduzmem? Vec sam zakazao pregled na VMA ali treba to iscekati. Hvala unapred!
speedy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 24, 2014 6:11 pm

Re: Teratozoospermia

Post od speedy »

I bas niko nema na ovom forumu, strucan ili nestrucan koji bi odgovorio? Sta da se radi, odgovorit cu sam sebi pa idem dalje!
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Teratozoospermia

Post od Dr011 »

postoji mogucnost i prirodnim putem da dodje do trudnoce, da li ste pokusavali vec? jesu odredjeni parametri nizih vrednosti, svakako treba uraditi uroloski pregled...
Odgovori