Postovanje,
Imam dugotrajan bol u podlaktici prilikom najobicnijih pokreta. Rekao bih da me bole tetive, a ne kost ili zglob (lakat). Lakat i nadlaktica me ne bole, vec samo deo podlaktice i to njen gornji deo, ako je ruka ispruzena od tela s dlanom ka tlu. U stanju mirovanja bola nema, ali pri pokretu, cak i kad ne dizem nikakav teret bol se javlja. Pre 7-8 meseci imao sam tzv. smrznuto rame, u kojem su takodje bile upaljene tetive, ali tom prilikom ramena (levog), a sad imam problem sa desnom podlakticom. Plasim se da taj problem nema nikakve veze sa povredama jer ni rame ni podlakticu nisam povredio niti je bilo neke traume. Boli iz cistog mira, na zdravo. Plasim se da bi mogla da bude neka infekcija ili neka druga stvar koja se manifestuje tim bolovima i upalama tetiva... ima li neko ideju sta bi to moglo da bude ili kakve bi analize trebalo da se urade...
hvala na eventualnom odgovoru.
bol u podlaktici
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
- RehabFizio
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm
Re: bol u podlaktici
@s2001
Ovako kako ste opisali, meni liči na upalu tetiva ekstenzora šake i prstiju ili tzv teniski lakat. Nastaje pri dugotrajnim jednoličnim radnjama tj angažovanju te grupe mišića, kao kod tenisera ili nekih poslova gde se konstantno koriste mišići podlaktice. Po mom iskustvu, najbolje rezultate daje kineziotejping. To su samolepljive, elastične trake u boji koje ste najverovetnije viđali kod sportista. Obratite se fizioterapeutu obučenom za tu vrstu terapije.
Srdačan pozdrav!
Ovako kako ste opisali, meni liči na upalu tetiva ekstenzora šake i prstiju ili tzv teniski lakat. Nastaje pri dugotrajnim jednoličnim radnjama tj angažovanju te grupe mišića, kao kod tenisera ili nekih poslova gde se konstantno koriste mišići podlaktice. Po mom iskustvu, najbolje rezultate daje kineziotejping. To su samolepljive, elastične trake u boji koje ste najverovetnije viđali kod sportista. Obratite se fizioterapeutu obučenom za tu vrstu terapije.
Srdačan pozdrav!
Hvala Vam na odgovoru. Pretpostavljao sam da je mozda rec o tome, a cini mi se da je uzrok tome relativno nekvalitetan racunarski mis koji je bio izuzetno tvrd, pa prilikom rada na racunaru i koriscenjem misa dolazi do tih jednolicnih pokreta. Promenio sam misa, a stavio bih i te trake za koje sam cuo da su dobre, medjutim ne znam ko i gde to stavljaju po finansijski relativno povoljnim uslovima. Bio bih Vam zahvalan ako mi mozete preporucite neke, putem privatne poruke razume se...
pozz.
S2001
pozz.
S2001
- RehabFizio
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm
Nema na čemu. Uzmite najveći miš koji uspete nađete i po mogućstvu anatomski oblikovan. Takođe, držite laktove bliže telu dok koristite računar. Raspitaću se ko se od kolega bavi kineziotejpingom, a do tada Vam se možda već neko ponudi i na samom forumu.
Pozdrav!
Pozdrav!